A csirkehúst főzzük meg a dashi alaplében, hogy elérjük a megfelelő húslevest. Ehhez adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért is, majd főzzük 15-20 percig, amíg a hús megpuhul.
A hús főzésénél ügyeljünk arra, hogy a leves ne forrjon túl erősen, hogy a hús ne legyen kemény.
Amikor a csirkehús megfőtt, vegyük ki a levesből és szedjük le a csontjáról, majd vágjuk apró darabokra.
A csirkehúst a főzés után ne dobjuk el, hanem használjuk fel a levest, hogy még gazdagabb legyen.
A tésztát főzzük meg a csomagolás utasításai szerint, majd szűrjük le és tegyük félre.
Ha nem szeretnénk, hogy a tészta túlfőjön, figyeljük a főzési időt.
A főzőlevet öntsük vissza a fazékba, és adjunk hozzá szójaszószt, szezámolajat, majd forraljuk fel. Ha szükséges, fűszerezzük még sóval vagy borssal.
A szójaszósz és szezámolaj adja a leves jellegzetes ízét, ezért ne spóroljunk velük!
A főzés végén adjuk hozzá a főtt tésztát, a csirkehúst, majd főzzük még egy-két percig, hogy minden hozzávaló összeérjen.
A tészta és a hús ízétől függően adjunk hozzá extra szójaszószt, ha szükséges.
Tálalás előtt helyezzük a friss spenótot a leves tetejére, valamint tegyünk rá egy főtt tojást és szórjuk meg szezámmaggal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.