Dal Maharani tejfölös lencse tálalva friss korianderrel

Dal Maharani tejfölös lencse

A Dal Maharani egy hagyományos indiai étel, amely gazdag fűszerekben és lencsében készül. A tejföl hozzáadása egy finom, krémes textúrát ad, miközben a fűszerek és a lencse íze jól kiemelkedik. Történeti háttér: A Dal Maharani egy tipikus indiai étkezés része, amit gyakran tálalnak naan kenyérrel vagy rizssel. A tejfölös változat egy modern twist a hagyományos ételben, amely az ételt egyedivé és gazdagabbá teszi.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lencse
800 ml Víz
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Friss paradicsom
100 g Tejföl
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkumapor
1 tk. Pirospaprika
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét alaposan öblítsd le, majd egy lábasban a vízben főzd meg. Főzd 20-25 percig, amíg megpuhul.

    A lencsét érdemes előző este beáztatni, hogy gyorsabban megfőjön és jobban megőrizze az ízét.

    2

    A hagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze, a paradicsomokat pedig vágd fel kockákra.

    A fokhagymát zúzás helyett apróra vágva is használhatod, de a zúzott fokhagyma intenzívebb ízt ad.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát. Pirítsd üvegesre.

    A hagymát alacsonyabb lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem édesebb, karamellizált ízt adjon.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, pirospaprikát, köményt és kurkumát, és keverd össze, majd párold pár percig.

    A fűszereket mindig pirítsd meg a hagymával, hogy jobban kioldódjanak az ízek.

    5

    Ezután tedd bele a felkockázott paradicsomot, és főzd addig, amíg a paradicsom megpuhul és a leve elpárolog.

    A paradicsomokat kicsit pépesítheted is, hogy sűrűbb szósz jöjjön létre.

    6

    A főtt lencsét add hozzá a fűszeres paradicsomos keverékhez, és jól keverd össze. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a kívánt állagot elérd.

    A lencse sűrűsége változhat, ezért ha túl sűrű, egy kis vízzel könnyen hígíthatod.

    7

    Amikor a lencse és a fűszerek jól összeértek, vedd le a tűzről, és keverd bele a tejfölt. Sóval és borssal ízesítsd, és friss korianderrel tálald.

    A tejföl friss ízt ad az ételnek, és segít egyensúlyba hozni a fűszerek erősségét.