Datolyás Congee tál friss datolyával és mézzel díszítve

Datolyás Congee

A congee egy hagyományos kínai rizs étel, amelyet édes vagy sós változatban készítenek. Ez a datolyás verzió különösen ínycsiklandó és tápláló. A datolya ad egy kellemes édességet, míg a gyömbér frissítő hatása kiemeli a rizs puhaságát. Az étel gazdag tápanyagokban és probiotikumokban, így nemcsak finom, hanem jótékony hatású is. A congee egy remek választás reggelire vagy könnyű vacsorára.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Fehér rizs
1 l Víz
8 db Datolya
1 cm Friss gyömbér
1 ek. Méz
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat.

    A rizs átöblítése segít, hogy a congee krémesebb legyen, mivel eltávolítja a fölösleges kemikáliákat.

    2

    Tedd a rizst egy lábasba, és öntsd hozzá az 1 liter vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és hagyd főzni 30 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ha szeretnéd, egy kis sót is adhatsz hozzá a főzéshez, hogy kiemelje az ízeket.

    3

    A datolyát vágd apró darabokra, és add hozzá a főző rizshez. Hagyd, hogy 10 percig főjön vele, hogy a datolya ízei beivódjanak a congee-be.

    A datolya édesítőt is ad a congee-hez, így nem szükséges túl sok mézet hozzáadni.

    4

    A gyömbért hámozd meg és reszeld finomra. Add hozzá a reszelt gyömbért is a congeehez.

    A gyömbér nemcsak ízesíti, hanem enyhíti a congee nehéz, gazdag ízét is.

    5

    Főzd tovább a congeet 5-10 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul, és az összes hozzávaló szépen összeér.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet, hogy a congee kívánt állagát elérd.

    6

    A mézet az utolsó lépésben add hozzá, és alaposan keverd el, hogy édesítse a congeet.

    Ne add hozzá a mézet túl korán, mert a főzés közben elveszítheti édesítő hatását.

    7

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, egy csipet sóval és friss datolyával díszítve kínáld.

    A friss datolya díszként nemcsak szép, hanem tovább fokozza az étel édes ízét is.