Diókrémes fánk tálalva

Diókrémes fánk

A diókrémes fánk egy klasszikus és különleges édesség, amely a dió gazdag ízét és a puha fánktésztát ötvözi. A tejszínes diókrém kellemesen édes, míg a frissen sült fánk kívül ropogós, belül pedig lágy marad. Ez a fánk tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy egy délutáni kényeztetéshez!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
3500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
500 g Liszt
80 g Cukor
5 g
10 g Sütőpor
200 ml Tej
2 db Tojás
50 g Vaj
5 ml Vaníliakivonat
150 g Darált dió
50 ml Méz
100 ml Tejszín
50 g Porcukor
500 ml Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport.

    A sütőpor egyenletes eloszlása fontos a fánk megfelelő állaga érdekében.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat.

    A vaj ne legyen túl forró, mielőtt a többi hozzávalóhoz kevered.

    3

    Lassan keverd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és dolgozd össze egy homogén tésztává.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a fánk kemény lehet.

    4

    Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban 170-180°C-ra.

    Az olaj hőmérsékletét konyhai hőmérővel ellenőrizd.

    5

    Kanállal adagolj kis fánkgolyókat az olajba, és süsd őket aranybarnára 3-4 perc alatt, néha megforgatva.

    Használj két kanalat a fánkgolyók formázásához és az olajba helyezéshez.

    6

    Szedd ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánk kevésbé lesz zsíros.

    7

    A diókrémhez forrósítsd fel a tejszínt, keverd hozzá a darált diót és a mézet, majd hagyd kihűlni.

    A diókrém akkor jó, ha sűrű, de még kenhető.

    8

    Vágd fel a fánkokat, és töltsd meg a diókrémmel.

    A fánkokat nem kell teljesen kettévágni, elég egy kis zsebet vágni a töltéshez.

    9

    Szitálj porcukrot a fánkok tetejére, majd tálald frissen.

    A porcukor nem csak dekoratív, hanem édesebbé is teszi a fánkot.