Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport.
A sütőpor egyenletes eloszlása fontos a fánk megfelelő állaga érdekében.
Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat.
A vaj ne legyen túl forró, mielőtt a többi hozzávalóhoz kevered.
Lassan keverd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és dolgozd össze egy homogén tésztává.
Ne keverd túl a tésztát, mert a fánk kemény lehet.
Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban 170-180°C-ra.
Az olaj hőmérsékletét konyhai hőmérővel ellenőrizd.
Kanállal adagolj kis fánkgolyókat az olajba, és süsd őket aranybarnára 3-4 perc alatt, néha megforgatva.
Használj két kanalat a fánkgolyók formázásához és az olajba helyezéshez.
Szedd ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánk kevésbé lesz zsíros.
A diókrémhez forrósítsd fel a tejszínt, keverd hozzá a darált diót és a mézet, majd hagyd kihűlni.
A diókrém akkor jó, ha sűrű, de még kenhető.
Vágd fel a fánkokat, és töltsd meg a diókrémmel.
A fánkokat nem kell teljesen kettévágni, elég egy kis zsebet vágni a töltéshez.
Szitálj porcukrot a fánkok tetejére, majd tálald frissen.
A porcukor nem csak dekoratív, hanem édesebbé is teszi a fánkot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.