Főzd meg a burgonyát héjában, majd hagyd kissé kihűlni. Hámozd meg, és egy krumplinyomó segítségével törd pépesre, hogy teljesen sima állagot kapj.
A burgonyát héjában főzd, hogy ne szívja meg magát vízzel. Még melegen törd át, mert akkor könnyebb dolgozni vele.
Keverd össze a tört burgonyát a liszttel, a tojássárgájával és a sóval. Gyúrd össze óvatosan, hogy egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapj. Ne dolgozd túl, mert kemény lesz a gnocchi!
A liszt mennyisége függ a burgonya fajtájától és víztartalmától. Kezdd kevesebb liszttel, és fokozatosan adagold hozzá, amíg a tészta össze nem áll.
Oszd a tésztát négy részre, majd mindegyikből sodorj hosszú, kb. 2 cm átmérőjű hengert. Egy éles késsel vágj belőle 2 cm-es darabokat.
A tésztát lisztezett felületen sodord, hogy ne ragadjon.
A vágott darabokat formázhatod villával, hogy bordázott felületet kapjanak, ami jobban megtartja a szószt.
A villát lisztbe mártogasd, hogy ne ragadjon a gnocchihoz.
Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. Dobd bele a gnocchikat, és főzd őket addig, amíg feljönnek a víz felszínére (kb. 2-3 perc). Ezután szűrd le.
A gnocchikat kis adagokban főzd, hogy ne hűtsék le a vizet.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne az apróra vágott diót alacsony lángon, hogy az aromák felszabaduljanak.
Vigyázz, hogy a dió ne égjen meg, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a tejszínt, és folyamatos keverés mellett hagyd, hogy kissé besűrűsödjön.
Használj zsíros tejszínt, hogy a szósz krémesebb legyen.
Szórd bele a reszelt parmezánt, és keverd addig, amíg teljesen elolvad a szószban.
A parmezán sósságot és umami ízt ad a szósznak.
Dobd bele a főtt gnocchikat, és óvatosan forgasd össze a diós-tejszínes szósszal, hogy minden darabot bevonjon.
A gnocchikat közvetlenül a főzés után forgasd a szószba, hogy ne ragadjanak össze.
Tálaláskor szórd meg friss aprított petrezselyemmel és extra pirított dióval a ropogós textúra érdekében.
A friss petrezselyem és a pirított dió nem csak finom, de szép is a tányéron.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.