Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapokat külön-külön helyezd a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald túl a tejszínt, csak melegítsd addig, amíg a cukor feloldódik. A vaníliarudat a tejszínben hagyhatod ázni, hogy még intenzívebb ízt adjon.
Adj hozzá mézet és az aprított diót, majd alaposan keverd el.
A diót pirítsd meg enyhén, mielőtt hozzáadod, hogy intenzívebb legyen az íze. A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.
A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, mielőtt a meleg tejszínhez adod. Keverd addig, amíg teljesen feloldódik, különben darabos lesz a panna cotta.
Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy megszilárduljon.
A poharakat takard le folpackkal, hogy ne vegyék át a hűtő szagait. A hűtési időt ne spórold meg, mert akkor nem fog megfelelően megszilárdulni.
Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss diódarabokkal és egy levél mentával a tetején, hogy különleges megjelenést kapjon.
A díszítéshez használhatsz karamell szószt vagy egy kevés mézet is. A menta frissességet ad a desszertnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.