Dobradinha babérlevéllel, füstölt húsokkal és babbal tálalva

Dobradinha babérlevéllel

A Dobradinha Brazíliában, különösen São Paulóban vált népszerűvé, mint egy gazdag babos étel, amely füstölt húsokkal készül. Eredetileg a munkásosztály étkezése volt, mivel olcsó, de laktató fogás. A füstölt húsok és a bab kombinációja adja az étel karakterét, míg a babérlevél az ízek harmóniáját biztosítja. Ez az étel tökéletes választás a hűvösebb hónapokban, amikor egy tápláló és meleg ételre van szükség. Ha szereted a pikánsabb ízeket, próbálj meg egy kevés csilit is hozzáadni!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 40 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér bab
150 g Füstölt hús (például kolbász vagy szalonna)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot előző este áztasd be egy nagy tál vízbe, hogy megpuhuljon. Másnap szűrd le, és tedd félre.

    A bab előáztatása segít abban, hogy gyorsabban megfőjön, és könnyebben emészthető lesz.

    2

    A füstölt húsokat (például kolbászt vagy szalonnát) vágd kisebb darabokra. Egy nagy lábasban hevíts olívaolajat, és pirítsd meg rajta a húsokat, amíg enyhén ropogósak nem lesznek.

    A füstölt húsok pirítása fokozza az ízeket, így sokkal ínycsiklandóbbá válik a fogás.

    3

    A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, majd apróra vágd. Tedd a pirított húsokhoz, és pirítsd őket 2-3 percig, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma finom illatot ad az ételnek, de figyelj rá, hogy ne piruljon túl, mert keserűvé válhat.

    4

    Tedd hozzá az előzőleg áztatott babot a lábasba, majd öntsd fel vízzel. Add hozzá a babérleveleket, a sót és a borsot. Keverd össze, és forrald fel.

    A babérlevél kiemeli a füstölt húsok ízét, és egy különleges aromát ad a levesnek.

    5

    Lassú tűzön főzd a babot körülbelül 1-1,5 órán keresztül, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, pótold a vizet, hogy ne főjön el.

    A hosszú főzés biztosítja, hogy a bab és a hús teljesen átvegye egymás ízét. Az étel állagát ellenőrizheted úgy, hogy egy babot megkóstolsz.

    6

    Amikor a bab teljesen megpuhult, vedd ki a babérleveleket, és tálald a levest friss kenyérrel vagy egyszerűen önálló ételként.

    Friss, ropogós kenyér illik a Dobradinha-hoz, így mindenképpen készíts hozzá egy finom, meleg kenyeret.