Domi Maeuntang JJigae, koreai fűszeres halleves kimchivel

Domi Maeuntang JJigae

A Domi Maeuntang JJigae a koreai konyha egyik különleges étkezése, amely gazdag fűszerekkel és kimchivel készül. Az étel gazdag íze a hal, a gyömbér és a kimchi kombinációjának köszönhető. A Domi Maeuntang a koreai étkezések egyik főeleme, és különösen népszerű télen. Az ételt forrón tálalják, hogy az intenzív fűszerek és friss hozzávalók jól összekeveredjenek. A fűszeres ízek és a friss koriander teszik igazán különlegessé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Domi hal (édesvízi hal)
150 g Kimchi
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 ág Koriander
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Chili paszta
500 ml Hal alaplé
1 ek. Friss lime lé
1 tk. Szezámolaj
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg, filézd le, és vágd kisebb darabokra.

    A hal frissessége kulcsfontosságú, ezért próbálj friss halat használni.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért pedig szeleteld fel.

    A gyömbér friss, aromás íze tökéletes alapot ad a levesnek.

    3

    A kimchit vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben felszívja a leves alapját.

    A kimchi savanyú íze különlegessé teszi a levest.

    4

    Egy lábasban önts hal alaplevet, majd add hozzá a halat, kimchit, hagymát, fokhagymát, gyömbért és a chili pasztát. Főzd a levest kb. 10-15 percig, amíg a hal megpuhul.

    A chili paszta a leves intenzív, fűszeres ízét adja, így szabályozhatod az íz erősségét.

    5

    Adj hozzá szójaszószt, lime levét és egy kevés szezámolajat a leveshez. Keverd össze, majd főzd további 5 percig.

    A lime frissességet, a szójaszósz gazdag ízt ad a levesnek.

    6

    A kész levest szórd meg friss korianderrel és ízlés szerint sózd.

    A koriander frissessége remekül illik a fűszeres leveshez.

    7

    Tálald a levest forrón, és élvezd a friss ízeket!

    A leves legjobban forrón, egy kis rizs mellett a legfinomabb.