Doubles csicseriborsóval, fűszeres ragúval töltött kenyér lapok

Doubles csicseriborsóval

A Doubles egy tradicionális trinidadi étel, amely fűszeres csicseriborsóval töltött lapokból áll. Az étel származása a trinidadi utcai étkezésből ered, ahol gyorsan elérhető, finom és tápláló ételként vált népszerűvé. A Doubles igazi ínycsiklandó étel, amely a trinidadi konyha gazdag fűszerhasználatát tükrözi. Az édes és fűszeres csicseriborsó ragu tökéletesen illik a puha, ropogós kenyérhez. A Doubles nemcsak az utcán, hanem az ünnepi étkezések részeként is megállja a helyét, és igazi ínycsiklandó élményt ad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Csicseriborsó
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Garam masala fűszerkeverék
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkuma
1 csokor Friss koriander
1 db Chili
500 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olaj
4 db Kenyér (vagy doubles lap)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót egy éjszakára áztasd be vízbe. Másnap szűrd le és tedd félre.

    Az áztatás segít a csicseriborsó puhításában és könnyebbé teszi a főzését.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd. A chilipaprikát is szeleteld fel.

    A hagymát és fokhagymát apróra vágva gyorsabban pirulnak, így hamarabb kész lesz a ragú.

    3

    Egy nagy serpenyőben forrósíts olajat, majd pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és a chilipaprikát, amíg üvegesek lesznek.

    A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne keseredjen meg!

    4

    Add hozzá a garam masala fűszerkeveréket, a köményt és a kurkumát. Pirítsd még 1-2 percig, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.

    A fűszereket pirítva a legjobban előhozzák az aromáikat, így ízletesebb lesz az étel.

    5

    Tedd bele a csicseriborsót, majd öntsd rá a vizet. Sózd meg, és főzd alacsony lángon kb. 30-40 percig, amíg a csicseriborsó teljesen megpuhul.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, ha túl sokat elfőtt.

    6

    A friss koriandert apróra vágva add hozzá a kész csicseriborsóhoz, majd keverd el jól.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és remekül kiegészíti a fűszeres ízeket.

    7

    A kenyeret vagy doubles lapokat egy serpenyőben pirítsd meg, majd töltsd meg őket a csicseriborsós ragúval.

    A meleg kenyér még ropogósabbá válik, ha serpenyőben pirítod meg!

    8

    Tálald az elkészült Doubles csicseriborsóval, friss korianderrel díszítve.

    A Doubles a legfinomabb frissen tálalva, még melegen!