Drumstick Butterscotch tölcséres fagylalt tálalva

Drumstick Butterscotch

A Drumstick Butterscotch tölcséres fagylalt az édes, karamellizált vaj és barnacukor tökéletes kombinációját kínálja, amelyet a ropogós tölcsér és a pirított mandula tesz még különlegesebbé. A butterscotch egy klasszikus íz, amely az 1800-as évek óta népszerű, és a fagylaltok világában is gyorsan közkedveltté vált. A Drumstick tölcsérek ikonikus csokoládémázas teteje ebben a változatban is megtalálható, így minden falat gazdag és ellenállhatatlanul finom. A házi verzió lehetővé teszi, hogy ezt a különleges fagylaltot bármikor elkészítsd, és saját ízlésed szerint variáld.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
470 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
240 ml Tej
480 ml Tejszín
150 g Kristálycukor
2 tk. Vaníliakivonat
1 csipet
3 db Tojássárgája
30 g Vaj
80 g Barnacukor
6 db Tölcsér
150 g Csokoládémáz
80 g Pirított mandula darabok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a barnacukrot. Keverd, amíg a cukor felolvad és karamellizálódni kezd.

    Vigyázz, hogy a vaj és a cukor ne égjen meg, mert akkor keserű lesz a karamell.

    2

    Öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd add hozzá a sót és a vaníliakivonatot. Lassú tűzön melegítsd fel, de ne forrald fel.

    Fontos, hogy ne forrald fel a keveréket, mert akkor a tej megéghet és a fagylalt íze keserű lehet.

    3

    Közben egy külön tálban verd fel a tojássárgákat. Folyamatos keverés mellett lassan adj hozzá egy merőkanál meleg butterscotch keveréket, hogy a tojások hőmérséklete fokozatosan emelkedjen.

    Ez a temperálás lényege. Ha túl gyorsan öntöd a forró butterscotch keveréket a tojásokhoz, azok összeugranak.

    4

    Öntsd vissza a tojásos keveréket a lábosba, majd alacsony lángon keverd folyamatosan, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a kanál hátát. Ez körülbelül 5-7 percig tart.

    A kanálpróba a legjobb módja annak, hogy ellenőrizd a krém sűrűségét. Ha a kanál hátán egyenletesen megmarad a krém, akkor jó.

    5

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, mielőtt legalább 4 órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe teszed.

    A szűrés eltávolítja az esetleges tojásdarabokat és simább, krémesebb állagot biztosít. A hűtés fontos, hogy a fagylaltgép megfelelően tudjon dolgozni.

    6

    A lehűtött krémet öntsd egy fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint készítsd el a fagylaltot.

    Minden fagylaltgép más, ezért fontos, hogy kövesd a gyártó utasításait a legjobb eredmény érdekében.

    7

    Kanalazd a fagylaltot a tölcsérekbe, majd tedd őket egy tálcára és helyezd a fagyasztóba 30 percre, hogy megdermedjenek.

    A tölcséreket előre hűtsd le, hogy a fagylalt ne olvadjon olyan gyorsan.

    8

    Olvaszd meg a csokoládémázat, majd mártsd bele a fagylalt tetejét, és azonnal szórd meg pirított manduladarabokkal a ropogós textúra érdekében.

    A csokoládémáz ne legyen túl forró, mert megolvasztja a fagylaltot. A pirított mandula még intenzívebb ízt ad.

    9

    Helyezd vissza a tölcséreket a fagyasztóba további 30 percre, hogy a csokoládémáz megdermedjen.

    Ez a lépés biztosítja, hogy a máz teljesen megdermedjen és ne ragadjon.