Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a cukrot. Melegítsd közepes lángon, folyamatos keverés mellett, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald!
Ha laktózmentes verziót szeretnél, használj laktózmentes tejet és tejszínt.
Vedd le a tűzről, és add hozzá a vaníliakivonatot. Keverd el, majd hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután hűtsd le a keveréket hűtőszekrényben legalább 3 órára, vagy egy éjszakára. Tipp: ha gyorsítani szeretnél, hideg vízfürdőben is lehűtheted.
A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliarudat is. Ebben az esetben a vaníliarudat vágd ketté, kapard ki a belsejét, és azt add a keverékhez. A rudat is belefőzheted, majd a hűtés előtt vedd ki.
Töltsd a fagylaltalapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs géped, öntsd lapos edénybe, és 30 percenként keverd át botmixerrel vagy villával, amíg el nem éri a krémes állagot (kb. 3-4 óra).
A kézi keveréshez használj egy fém spatulát, mert az jobban lehűti a keveréket.
Amikor a fagylalt már majdnem kész, töltsd meg a tölcséreket a fagylalttal, kanalazva vagy nyomózsák segítségével. TIPP: a tölcsérek alját előzőleg ki is bélelheted olvasztott csokival, hogy ne ázzanak át.
A nyomózsák használatával egyenletesebben töltheted meg a tölcséreket.
Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban, rövid szakaszokban. Ne hagyd, hogy megégjen. Amikor sima és folyós, mártsd bele a fagylalt tetejét, majd azonnal szórd meg darált mogyoróval.
A mikróban olvasztás során 30 másodpercenként vedd ki a csokoládét, és keverd meg, hogy egyenletesen olvadjon.
Tedd vissza a megtöltött és csokoládéval bevont tölcséreket a fagyasztóba 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjenek. Tálalás előtt hagyd őket 5 percig szobahőmérsékleten, hogy ne legyenek túl kemények.
Ha a tölcsérek nem állnak meg maguktól a fagyasztóban, használhatsz egy muffinformát, amibe beleállíthatod őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.