Drumstick Vanilla fagylalt tölcsérben tálalva

Drumstick Vanilla

A Drumstick Vanilla fagylalt az amerikai fagylaltkultúra egyik legnépszerűbb klasszikusa, amely először az 1930-as években jelent meg. Az ikonikus tölcséres desszert jellemzője a ropogós ostya, amelyet vaníliafagylalttal töltenek meg, majd a tetejét olvasztott csokoládéba mártják, amit ropogós mogyorószórás tesz teljessé. A készítés egyik titka a jól lehűtött fagylaltalap és az időzített díszítés: a csokoládét csak akkor öntjük rá, amikor a fagylalt már keményedni kezd. Amikor a tölcsérbe kanalazod a fagylaltot, a rétegek és a ropogós textúrák együttese valóságos nyári élménnyé válik. Ez a recept ideális kerti partikra, strandolós napokra vagy bármilyen alkalomra, amikor klasszikus, mégis házi készítésű fagylaltra vágyunk. Tipp: a csokoládé alá egy kis karamellszósz is cseppenthető, hogy még különlegesebb legyen az élmény!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
1850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
120 g Kristálycukor
2 tk. Vaníliakivonat
100 g Étcsokoládé
6 db Tölcsérek (ostya)
50 g Darált mogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a cukrot. Melegítsd közepes lángon, folyamatos keverés mellett, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald!

    Ha laktózmentes verziót szeretnél, használj laktózmentes tejet és tejszínt.

    2

    Vedd le a tűzről, és add hozzá a vaníliakivonatot. Keverd el, majd hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután hűtsd le a keveréket hűtőszekrényben legalább 3 órára, vagy egy éjszakára. Tipp: ha gyorsítani szeretnél, hideg vízfürdőben is lehűtheted.

    A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliarudat is. Ebben az esetben a vaníliarudat vágd ketté, kapard ki a belsejét, és azt add a keverékhez. A rudat is belefőzheted, majd a hűtés előtt vedd ki.

    3

    Töltsd a fagylaltalapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs géped, öntsd lapos edénybe, és 30 percenként keverd át botmixerrel vagy villával, amíg el nem éri a krémes állagot (kb. 3-4 óra).

    A kézi keveréshez használj egy fém spatulát, mert az jobban lehűti a keveréket.

    4

    Amikor a fagylalt már majdnem kész, töltsd meg a tölcséreket a fagylalttal, kanalazva vagy nyomózsák segítségével. TIPP: a tölcsérek alját előzőleg ki is bélelheted olvasztott csokival, hogy ne ázzanak át.

    A nyomózsák használatával egyenletesebben töltheted meg a tölcséreket.

    5

    Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban, rövid szakaszokban. Ne hagyd, hogy megégjen. Amikor sima és folyós, mártsd bele a fagylalt tetejét, majd azonnal szórd meg darált mogyoróval.

    A mikróban olvasztás során 30 másodpercenként vedd ki a csokoládét, és keverd meg, hogy egyenletesen olvadjon.

    6

    Tedd vissza a megtöltött és csokoládéval bevont tölcséreket a fagyasztóba 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjenek. Tálalás előtt hagyd őket 5 percig szobahőmérsékleten, hogy ne legyenek túl kemények.

    Ha a tölcsérek nem állnak meg maguktól a fagyasztóban, használhatsz egy muffinformát, amibe beleállíthatod őket.