A tofut vágd fel kis kockákra és tedd félre.
Ha extra szilárd tofut szeretnél, nyomd ki egy papírtörlővel, hogy eltávolítsd a fölösleges vizet.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd fel, majd tedd félre. A kimchit is darabold fel.
A kimchi darabolásával könnyebben beleolvad a levesbe és jobban átveszi az ízeket.
Egy fazékban hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket pár percig, amíg illatosak lesznek.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet és keserűvé válhat.
Add hozzá a kimchit a fazékhoz és keverd össze. Öntsd fel vízzel, majd add hozzá a szójaszószt és chilipehelyt. Hozd felforra a levest.
A kimchi és a szójaszósz keveréke adja a leves gazdag alapját, próbáld először sóval, majd szójaszósz hozzáadásával szabályozni az ízeket.
Miután a leves felforrt, add hozzá a tofut és főzd 5-7 percig, hogy a tofu átvegye a leves ízét.
A tofu gyorsan átveszi a leves ízét, ne főzd túl, hogy megőrizzük a puha textúráját.
A végén szórd meg a levest felaprított zöldhagymával, majd tálald forrón.
A zöldhagyma frissessége és ropogóssága jól kiegészíti a leves ízét, így ne hagyd ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.