A dulce de leche-t tedd egy közepes lábasba, és melegítsd alacsony lángon, folyamatosan kevergetve.
Ne hagyd, hogy a dulce de leche leégjen, mivel könnyen megéghet, ha túl magas hőmérsékleten dolgozol.
Add hozzá a tejszínt és a cukrot, majd keverd addig, amíg a cukor fel nem oldódik, és a keverék sima lesz.
Ha a karamell túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kevés tejszínt, hogy elérd a kívánt állagot.
Tedd hozzá a vaníliás cukrot és a vajat, majd főzd tovább alacsony lángon, amíg a karamell eléri a megfelelő állagot, és a vaj teljesen felolvad.
A vaj segít a karamell textúrájának lágyításában, miközben gazdag ízt ad neki.
Ha kész, szórd meg egy csipetnyi frissen őrölt borssal, hogy egy kis pikáns ízt adjon a karamellnek.
A bors enyhe csípőssége remekül kiegyensúlyozza a karamell édességét, egyedülálló ízt kölcsönözve neki.
Tálald a kész karamellt egy tálban, és hagyd szobahőmérsékleten hűlni. Ha szükséges, tartsd a hűtőben, hogy még sűrűbbé váljon.
A karamell hidegen is kiváló, de melegen öntetként is használhatod tortákra vagy jégkrémekre.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.