Dulce de leche karamellel, gazdag és krémes desszert öntetként

Dulce de leche karamellel

A dulce de leche a latin-amerikai konyha egyik legismertebb édessége, melyet sűrített tejből készítenek. A karamell elkészítése során a sűrített tej lassú főzésével alakul ki a gazdag, édes íz. A Dulce de leche karamellel változat különleges, gazdag textúrát és finom édes ízt ad, tökéletes desszert öntetként, vagy magában, fagylaltok és sütemények mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Dulce de leche
200 ml Tejszín
50 g Cukor
50 g Vaj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A dulce de leche-t tedd egy közepes lábasba, és melegítsd alacsony lángon, folyamatosan kevergetve.

    Ne hagyd, hogy a dulce de leche leégjen, mivel könnyen megéghet, ha túl magas hőmérsékleten dolgozol.

    2

    Add hozzá a tejszínt és a cukrot, majd keverd addig, amíg a cukor fel nem oldódik, és a keverék sima lesz.

    Ha a karamell túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kevés tejszínt, hogy elérd a kívánt állagot.

    3

    Tedd hozzá a vaníliás cukrot és a vajat, majd főzd tovább alacsony lángon, amíg a karamell eléri a megfelelő állagot, és a vaj teljesen felolvad.

    A vaj segít a karamell textúrájának lágyításában, miközben gazdag ízt ad neki.

    4

    Ha kész, szórd meg egy csipetnyi frissen őrölt borssal, hogy egy kis pikáns ízt adjon a karamellnek.

    A bors enyhe csípőssége remekül kiegyensúlyozza a karamell édességét, egyedülálló ízt kölcsönözve neki.

    5

    Tálald a kész karamellt egy tálban, és hagyd szobahőmérsékleten hűlni. Ha szükséges, tartsd a hűtőben, hogy még sűrűbbé váljon.

    A karamell hidegen is kiváló, de melegen öntetként is használhatod tortákra vagy jégkrémekre.