Dupla pepperoni pizza extra szalámival

Dupla Pepperoni pizza (extra szalámi)

A pepperoni pizza az olasz-amerikai konyha egyik legismertebb ikonja. A dupla pepperoni változatot azok számára alkották meg, akik nem tudnak betelni a fűszeres szalámival. Az extra szalámiréteg teszi ezt a pizzát igazán különlegessé, miközben az alapítószerű mozzarellával és paradicsomszósszal harmonikusan egészíti ki az ízvilágot. Tökéletes választás családi vacsorákhoz vagy baráti összejövetelekhez!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
350 g Mozzarella sajt
250 g Pepperoni szalámi
200 ml Paradicsomszósz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó
1 tk. Szárított bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Készíts elő egy pizzatálcát vagy tepsit, és vékonyan kend meg olívaolajjal.

    A sütő előmelegítése fontos a ropogós tészta eléréséhez. A vékony olívaolajréteg megakadályozza a tészta letapadását.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát kör alakúra, hogy illeszkedjen a tálcához vagy tepsihez. Ügyelj arra, hogy a tészta szélei ne legyenek túl vékonyak.

    A tészta nyújtásához használj kevés lisztet. A vastagabb szélek megtartják a feltétet és szép keretet adnak a pizzának.

    3

    Kend meg a pizza alapját paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy egyenletesen oszlasd el.

    Használj jó minőségű, sűrű paradicsomszószt. Ne kend túl vastagon, mert elázhat a tészta.

    4

    Szórd meg a paradicsomszószt szárított oregánóval és bazsalikommal, hogy intenzívebb ízt kapj.

    Az oregánót és bazsalikomot érdemes a szószba keverni, hogy jobban átjárja az íze.

    5

    Helyezd a mozzarella szeleteket a paradicsomszószra, majd rendezd el az első réteg pepperoni szalámit. Ezt követően helyezz egy második réteg szalámit, hogy elérd a dupla pepperoni hatást.

    A mozzarella szeleteket érdemes lecsepegtetni, hogy ne engedjenek túl sok vizet sütés közben. A dupla pepperoni réteghez használj jó minőségű, vékonyra szeletelt szalámit.

    6

    Locsold meg a pizzát egy kevés olívaolajjal, hogy a szalámi még ízletesebb legyen sütés után.

    Az olívaolaj segít, hogy a szalámi ropogósabb legyen sütés közben.

    7

    Süsd a pizzát 15-18 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt megolvad. Ügyelj arra, hogy a szélek ropogósak, de ne égjenek meg.

    A sütési idő a sütőtől függően változhat. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a tészta aranybarna és a sajt megolvadt.

    8

    Sütés után hagyd pihenni a pizzát 5 percig, majd szeleteld fel, és azonnal tálald.

    A pihentetés segít, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor. Friss bazsalikommal megszórva még finomabb.