Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Készíts elő egy pizzatálcát vagy tepsit, és vékonyan kend meg olívaolajjal.
A sütő előmelegítése fontos a ropogós tészta eléréséhez. A vékony olívaolajréteg megakadályozza a tészta letapadását.
Nyújtsd ki a pizza tésztát kör alakúra, hogy illeszkedjen a tálcához vagy tepsihez. Ügyelj arra, hogy a tészta szélei ne legyenek túl vékonyak.
A tészta nyújtásához használj kevés lisztet. A vastagabb szélek megtartják a feltétet és szép keretet adnak a pizzának.
Kend meg a pizza alapját paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy egyenletesen oszlasd el.
Használj jó minőségű, sűrű paradicsomszószt. Ne kend túl vastagon, mert elázhat a tészta.
Szórd meg a paradicsomszószt szárított oregánóval és bazsalikommal, hogy intenzívebb ízt kapj.
Az oregánót és bazsalikomot érdemes a szószba keverni, hogy jobban átjárja az íze.
Helyezd a mozzarella szeleteket a paradicsomszószra, majd rendezd el az első réteg pepperoni szalámit. Ezt követően helyezz egy második réteg szalámit, hogy elérd a dupla pepperoni hatást.
A mozzarella szeleteket érdemes lecsepegtetni, hogy ne engedjenek túl sok vizet sütés közben. A dupla pepperoni réteghez használj jó minőségű, vékonyra szeletelt szalámit.
Locsold meg a pizzát egy kevés olívaolajjal, hogy a szalámi még ízletesebb legyen sütés után.
Az olívaolaj segít, hogy a szalámi ropogósabb legyen sütés közben.
Süsd a pizzát 15-18 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt megolvad. Ügyelj arra, hogy a szélek ropogósak, de ne égjenek meg.
A sütési idő a sütőtől függően változhat. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a tészta aranybarna és a sajt megolvadt.
Sütés után hagyd pihenni a pizzát 5 percig, majd szeleteld fel, és azonnal tálald.
A pihentetés segít, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor. Friss bazsalikommal megszórva még finomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.