Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.
Ha nincs papírkapszlid, vékonyan kend ki a muffin formákat vajjal és szórd meg liszttel.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és az őrölt pisztáciát.
A pisztáciát érdemes frissen őrölni, így intenzívebb lesz az íze.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tojásokat egyesével add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el.
Fokozatosan keverd hozzá a tejet és a pisztáciakrémet, majd óvatosan add hozzá a száraz hozzávalókat.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg éppen összeáll.
Keverd össze alaposan, hogy egyenletes tésztát kapj, majd töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.
Használj fagylaltkanalat a tészta adagolásához, így biztosan egyforma méretű muffinokat kapsz.
Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
Ne nyisd ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a muffinok összeeshetnek. Ha túl gyorsan barnulnak a tetejük, takard le őket alufóliával.
Közben készítsd el a krémet: habosítsd fel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá a tejszínt és a pisztáciakrémet, és keverd simára.
A krémsajt legyen hideg, hogy a krém keményebb maradjon. A tejszínt fokozatosan add hozzá, hogy elkerüld a túlzott felverést.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a pisztáciás krémmel és aprított pisztáciával a tetején.
A krémet habzsákba töltve könnyebben tudod felvinni a muffinokra. A díszítéshez használhatsz egész pisztáciát is.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.
Ha nincs papírkapszlid, vékonyan kend ki a muffin formákat vajjal és szórd meg liszttel.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és az őrölt pisztáciát.
A pisztáciát érdemes frissen őrölni, így intenzívebb lesz az íze.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tojásokat egyesével add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el.
Fokozatosan keverd hozzá a tejet és a pisztáciakrémet, majd óvatosan add hozzá a száraz hozzávalókat.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg éppen összeáll.
Keverd össze alaposan, hogy egyenletes tésztát kapj, majd töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.
Használj fagylaltkanalat a tészta adagolásához, így biztosan egyforma méretű muffinokat kapsz.
Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
Ne nyisd ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a muffinok összeeshetnek. Ha túl gyorsan barnulnak a tetejük, takard le őket alufóliával.
Közben készítsd el a krémet: habosítsd fel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá a tejszínt és a pisztáciakrémet, és keverd simára.
A krémsajt legyen hideg, hogy a krém keményebb maradjon. A tejszínt fokozatosan add hozzá, hogy elkerüld a túlzott felverést.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a pisztáciás krémmel és aprított pisztáciával a tetején.
A krémet habzsákba töltve könnyebben tudod felvinni a muffinokra. A díszítéshez használhatsz egész pisztáciát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.