A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.
A túl forró vaj megfőzheti a tojásokat a tésztában.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát és a tejet. Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.
Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!
A túlkeverés gluténfejlődéshez vezethet, ami kemény gofrit eredményez.
Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő a sütés előtt.
Önts egy vékony réteg tésztát a gofrisütőbe, majd egyenletesen oszlasd el, hogy ne legyen túl vastag.
Ne töltsd túl a gofrisütőt, mert a tészta kifolyhat.
Amikor a tészta kezd szilárdulni, kanalazz rá Nutellát és mogyoróvajat, majd helyezd rá a vékonyra szeletelt epret és banánt.
A tölteléket egyenletesen oszlasd el a gofrin.
Önts egy másik vékony réteg tésztát a tetejére, hogy a töltelék teljesen be legyen fedve.
Vigyázz, hogy a második réteg tészta ne legyen túl vastag, mert a gofri nem sül át rendesen.
Süsd aranybarnára, körülbelül 5-7 percig, vagy amíg a gofri kívül ropogós, belül pedig töltött és puha lesz.
A sütési idő a gofrisütőtől függően változhat. Figyeld a gofrit, és vedd ki, amikor aranybarna.
Vedd ki a kész dupla töltött gofrit, és hagyd pár percig hűlni egy rácson.
A rácson hűtés segít, hogy a gofri ne ázzon el alul.
Tálald frissen, opcionálisan megszórhatod porcukorral vagy csokoládéforgáccsal az extra ízélményért.
A gofri frissen a legfinomabb, de ha marad, légmentesen záródó dobozban tárold.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.