Eccles cake alma és fahéj töltelékkel, leveles tészta

Eccles cake alma és fahéj töltelékkel

Az Eccles cake egy hagyományos angol sütemény, amelyet először az Eccles városában készítettek, és azóta a világ egyik legismertebb édességévé vált. Az alma és fahéj tölteléke egy édes, gazdag ízvilágot ad a süteménynek, amelyet leveles tésztában sütnek meg. Az eredeti receptet az angolok évszázadok óta használják, és az Eccles cake tökéletes választás a tea mellé. Képzeld el, hogy a ropogós tészta alatt az almás-fahéjas töltelék íze minden falatban egy különleges élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Leveles tészta
2 db Alma
50 g Barna cukor
1 tk. Fahéj
50 g Szárított áfonya
1 ek. Citromlé
1 db Tészta kenéséhez tojás
1 tk. Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát kinyújtjuk, majd vágjuk 10x10 cm-es négyzetekre.

    A tészta legyen hideg a nyújtás előtt, hogy ne ragadjon.

    2

    Az almákat hámozd meg, magozd ki és vágd apró kockákra. Egy serpenyőben, közepes lángon, süsd meg az almát a fahéjjal és barna cukorral, amíg megpuhul, majd adj hozzá egy evőkanál citromlevet és szárított áfonyát.

    A fahéj és a cukor mellett egy kis citromlé segít frissíteni az ízeket.

    3

    Hagyd az almás keveréket kicsit kihűlni, hogy ne olvassza meg a tésztát.

    A keverék hűtése fontos, hogy a tészta ne legyen ragacsos a melegtől.

    4

    A tésztát a töltelék közepére helyezd, majd hajtsd félbe, hogy a töltelék ne folyjon ki. A széleit nyomkodd össze, hogy lezárd.

    A tésztát úgy hajtsd össze, hogy a szélek jól rögzítve legyenek, hogy sütés közben ne szivárogjon ki a töltelék.

    5

    Egy felvert tojással kend meg a tészta tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjon a sütés alatt.

    A tojáskenés segít a tészta szép színében és ropogós textúrájában.

    6

    Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a tészta szép aranybarna színt kap.

    Ha szeretnéd, a sütés utolsó 5 percében tedd a tésztát a sütő felső részére, hogy még ropogósabb legyen.

    7

    Tálald melegen, és élvezd a fahéjas, almás töltelékkel készült finomságot!

    A süteményt vaníliafagyival vagy egy kis tejszínhabbal is tálalhatod, hogy még ínycsiklandóbb legyen.