A leveles tésztát kinyújtjuk, majd vágjuk 10x10 cm-es négyzetekre.
A tészta legyen hideg a nyújtás előtt, hogy ne ragadjon.
Az almákat hámozd meg, magozd ki és vágd apró kockákra. Egy serpenyőben, közepes lángon, süsd meg az almát a fahéjjal és barna cukorral, amíg megpuhul, majd adj hozzá egy evőkanál citromlevet és szárított áfonyát.
A fahéj és a cukor mellett egy kis citromlé segít frissíteni az ízeket.
Hagyd az almás keveréket kicsit kihűlni, hogy ne olvassza meg a tésztát.
A keverék hűtése fontos, hogy a tészta ne legyen ragacsos a melegtől.
A tésztát a töltelék közepére helyezd, majd hajtsd félbe, hogy a töltelék ne folyjon ki. A széleit nyomkodd össze, hogy lezárd.
A tésztát úgy hajtsd össze, hogy a szélek jól rögzítve legyenek, hogy sütés közben ne szivárogjon ki a töltelék.
Egy felvert tojással kend meg a tészta tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjon a sütés alatt.
A tojáskenés segít a tészta szép színében és ropogós textúrájában.
Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a tészta szép aranybarna színt kap.
Ha szeretnéd, a sütés utolsó 5 percében tedd a tésztát a sütő felső részére, hogy még ropogósabb legyen.
Tálald melegen, és élvezd a fahéjas, almás töltelékkel készült finomságot!
A süteményt vaníliafagyival vagy egy kis tejszínhabbal is tálalhatod, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.