Eccles cake brandyvel ízesítve tálalva

Eccles cake brandyvel ízesítve

Az Eccles cake egy hagyományos angol sütemény, amelyet főként a Manchester közelében található Eccles városáról neveztek el. Az étel mazsolával és fűszerekkel töltött leveles tésztából készül, és egyes változataiban az alkoholt, mint a brandy, hozzáadják, hogy még gazdagabb ízt adjanak neki. A sütemény az édes és fűszeres ízek remek kombinációja, amely remek kísérője a délutáni teának.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
100 g Mazsola
100 g Aszalt szilva
50 g Cukor
0.5 tk. Fahéj
0.25 tk. Szegfűszeg
0.25 tk. Frissen reszelt szerecsendió
1 tk. Friss citromhéj
2 ek. Brandy
1 db Tojás
1 ek. Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát kinyújtjuk, majd négyzet alakú darabokra vágjuk.

    Fontos, hogy a tésztát ne nyújtsuk túl vékonyra, mert könnyen szétrepedhet.

    2

    A mazsolát, aszalt szilvát, cukrot, fűszereket, citromhéjat és a brandyt egy tálban összekeverjük.

    A brandy ízét a szilva és mazsola remekül kiegészíti, így érdemes jó minőségű italt választani.

    3

    A tészta közepére egy kis mennyiségű tölteléket teszünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, hogy egy kis csomagot formáljunk.

    Ne töltsük túl a tésztát, mert sütés közben a töltelék kifuthat.

    4

    A tészta tetejét megkenjük egy felvert tojással, és egy villával néhány helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson sütés közben.

    A tojás bevonat szép fényt ad a tésztának, és segít, hogy ropogós legyen.

    5

    A süteményeket előmelegített 180 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sülnek.

    A sütési időt a tészta vastagságától függően érdemes figyelni, hogy ne égjenek meg.