A leveles tésztát kinyújtjuk, majd négyzet alakú darabokra vágjuk.
Fontos, hogy a tésztát ne nyújtsuk túl vékonyra, mert könnyen szétrepedhet.
A mazsolát, aszalt szilvát, cukrot, fűszereket, citromhéjat és a brandyt egy tálban összekeverjük.
A brandy ízét a szilva és mazsola remekül kiegészíti, így érdemes jó minőségű italt választani.
A tészta közepére egy kis mennyiségű tölteléket teszünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, hogy egy kis csomagot formáljunk.
Ne töltsük túl a tésztát, mert sütés közben a töltelék kifuthat.
A tészta tetejét megkenjük egy felvert tojással, és egy villával néhány helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson sütés közben.
A tojás bevonat szép fényt ad a tésztának, és segít, hogy ropogós legyen.
A süteményeket előmelegített 180 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sülnek.
A sütési időt a tészta vastagságától függően érdemes figyelni, hogy ne égjenek meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.