Eccles cake sárgabarackkal, ropogós leveles tésztában, frissen sült

Eccles cake sárgabarackkal

Az Eccles cake egy hagyományos brit édesség, amely először az Eccles városában jelent meg az 18. században. Az eredeti változatot mazsolával töltötték, de manapság különböző gyümölcsökkel, mint például sárgabarackkal is készítik. Az Eccles cake puha, gazdag tésztája és édes tölteléke az egyik legkedveltebb brit sütemény, amely ideális desszertként szolgál egy teás délutánhoz vagy akár egy könnyű vacsorához. Az egyszerű, de ínycsiklandó kombinációja a friss gyümölcsöknek és a leveles tésztának tökéletes finomságot alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Leveles tészta
150 g Sárgabarack lekvár
100 g Szárított gyümölcs (pl. mazsola, aszalt szilva)
2 ek. Cukor
1 tk. Friss citromhéj
0.5 tk. Fahéj
1 ek. Olívaolaj
1 db Tojás (a kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát nyújtsd ki egy lisztezett felületen, amíg elég vékony nem lesz.

    A tésztát mindig a lehető legvékonyabbra nyújtsd, hogy a pite rétegei ropogósak legyenek.

    2

    A szárított gyümölcsöt apróra vágd, majd keverd össze a sárgabarack lekvárral, cukorral, citromhéjjal és fahéjjal.

    A szárított gyümölcsök különleges ízt adnak, de ha nem szereted őket, más aszalt gyümölcsöt is használhatsz.

    3

    A kész keveréket egyenletesen oszlasd el a kinyújtott tésztán. Ne hagyj túl sok szabad helyet a széleken, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.

    Figyelj arra, hogy a töltelék ne legyen túl vastag, különben nehezen fog összeállni a pite.

    4

    A tészta széleit hajtsd össze, és készíts kis csomagokat belőle. A tetejét óvatosan nyomd le, hogy biztosan záródjon.

    A tészta szélét alaposan nyomd össze, hogy a lekvár ne folyjék ki sütés közben.

    5

    Kenj meg minden pitét egy felvert tojással, hogy szép fényes aranybarna színt kapjon a sütés után.

    A tojás segítségével a tészta szép fényes és ropogós lesz.

    6

    Helyezd a pitéket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd őket előmelegített 180°C-os sütőben 20-25 percig, amíg szépen megpirulnak.

    Ha a piték túl gyorsan barnulnának, csökkentsd a hőmérsékletet.

    7

    Miután megsültek, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald őket melegen.

    Az Eccles cake frissen a legfinomabb, de akár másnap is ízletesek maradnak.