A leveles tésztát nyújtsd ki egy lisztezett felületen, amíg elég vékony nem lesz.
A tésztát mindig a lehető legvékonyabbra nyújtsd, hogy a pite rétegei ropogósak legyenek.
A szárított gyümölcsöt apróra vágd, majd keverd össze a sárgabarack lekvárral, cukorral, citromhéjjal és fahéjjal.
A szárított gyümölcsök különleges ízt adnak, de ha nem szereted őket, más aszalt gyümölcsöt is használhatsz.
A kész keveréket egyenletesen oszlasd el a kinyújtott tésztán. Ne hagyj túl sok szabad helyet a széleken, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.
Figyelj arra, hogy a töltelék ne legyen túl vastag, különben nehezen fog összeállni a pite.
A tészta széleit hajtsd össze, és készíts kis csomagokat belőle. A tetejét óvatosan nyomd le, hogy biztosan záródjon.
A tészta szélét alaposan nyomd össze, hogy a lekvár ne folyjék ki sütés közben.
Kenj meg minden pitét egy felvert tojással, hogy szép fényes aranybarna színt kapjon a sütés után.
A tojás segítségével a tészta szép fényes és ropogós lesz.
Helyezd a pitéket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd őket előmelegített 180°C-os sütőben 20-25 percig, amíg szépen megpirulnak.
Ha a piték túl gyorsan barnulnának, csökkentsd a hőmérsékletet.
Miután megsültek, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald őket melegen.
Az Eccles cake frissen a legfinomabb, de akár másnap is ízletesek maradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.