Eccles cake vegán változatban, friss gyümölcsökkel és fahéjas töltelékkel.

Eccles cake vegán változatban

Az Eccles cake hagyományosan egy angol édesség, amely gazdag gyümölcsökkel, fűszerekkel és egy finom tésztával készül. Az eredeti recept vegán változata ínycsiklandóan édes, és tökéletes választás azok számára, akik szeretnének egy ínycsiklandó édességet anélkül, hogy állati eredetű összetevőket használnának. A friss gyümölcsök és a fűszerek tökéletes egyensúlyban keverednek ebben a finom desszertben.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
150 g Szárított fügék
100 g Mazsola
2 db Almák
2 ek. Baracklekvár
1 ek. Citromlé
1 tk. Fahéj
2 ek. Nádcukor
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított fügéket és mazsolát apróra vágd, majd tedd egy tálba.

    A fügéket először áztathatod egy kevés vízben, hogy puhábbak legyenek.

    2

    Az almákat hámozd meg, vágd apró kockákra, majd add hozzá a gyümölcsökhöz.

    A friss alma szép textúrát ad a tölteléknek, és finom frissességet biztosít.

    3

    A fahéjat, citromlevet és a baracklekvárt keverd össze, majd öntsd a gyümölcsökhöz.

    A baracklekvár természetes édességet ad, és remekül illik a fűszeres fahéjhoz.

    4

    A tölteléket jól keverd össze, és hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni, apró darabokra vágott mandulát vagy diót is hozzáadhatsz.

    5

    A leveles tésztát nyújtsd ki 1 cm vastagságúra, majd vágj belőle kis köröket.

    A tészta nyújtásához használd enyhén lisztezett felületet, hogy ne ragadjon.

    6

    A kis tésztakörökre helyezd a gyümölcstölteléket, majd hajtsd össze a tésztát, és formázz belőle kis pitéket.

    Ügyelj arra, hogy a szélek jól legyenek összenyomva, hogy ne folyjon ki a töltelék sütés közben.

    7

    A kész pitéket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és enyhén kend meg olívaolajjal.

    Az olívaolaj segít, hogy a tészta aranybarna és ropogós legyen sütés után.

    8

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a piték szép aranybarnák lesznek.

    Ha a piték teteje túl gyorsan barnul, takard le őket egy alufóliával.

    9

    A kész pitéket hagyd kicsit hűlni, majd tálald frissen.

    A pitéket melegen a legfinomabb, de másnap is fogyaszthatók.