Mosd meg alaposan az uborkákat hideg vízben, majd vágd le a végeiket. Ha nagyobb uborkákat használsz, érdemes hosszában kettévágni.
Az uborka végeinek levágása segít, hogy a lé jobban átjárja.
Egy nagy fazékban forrald fel a vizet, majd add hozzá a sót, cukrot és az ecetet. Keverd addig, amíg minden teljesen feloldódik.
Kóstold meg a levet, és állítsd be az ízeket a saját ízlésed szerint.
Készíts elő tiszta befőttesüvegeket, és oszd el bennük egyenletesen a fokhagymagerezdeket, babérleveleket, mustármagot, fekete borsot és kaprot.
A befőttesüvegeket és a fedőket sterilizáld, hogy a savanyúság tartós legyen.
Helyezd az uborkákat az üvegekbe, ügyelve arra, hogy szorosan illeszkedjenek, de ne nyomkodd össze túl erősen.
Az uborkákat állítva helyezd az üvegbe, így több fér bele.
Öntsd rájuk a forró ecetes lét úgy, hogy teljesen ellepje az uborkákat. Ha szükséges, óvatosan ütögesd meg az üvegeket, hogy a levegőbuborékok távozzanak.
A forró lé segít, hogy az uborkák ropogósak maradjanak. A légbuborékok eltávolítása megakadályozza a penészedést.
Zárd le az üvegeket, majd hagyd őket szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután tedd hűtőbe vagy hűvös, sötét helyre érni legalább 1-2 hétig.
A hűtőben való érlelés során az ízek összeérnek. Minél tovább áll, annál finomabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.