Frissen sült édes csokis calzone

Édes csokis calzone

A calzone eredetileg egy sós, töltött olasz étel, de az édes változata is egyre népszerűbb. Az édes csokis calzone egy különleges desszert, amely ropogósra sült tésztájával és olvadó csokoládés töltelékével garantáltan elvarázsolja az édesszájúakat. Az étcsokoládé és tejcsokoládé kombinációja tökéletesen kiegyensúlyozott, míg a darált mogyoró egy kis extra ropogósságot ad az élményhez. Ideális választás egy különleges uzsonnára vagy ünnepi desszertként!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Búzaliszt
7 g Száraz élesztő
250 ml Langyos tej
50 g Olvasztott vaj
5 g
50 g Cukor
150 g Étcsokoládé
100 g Tejcsokoládé
50 g Darált mogyoró
10 g Vaníliás cukor
1 db Tojás
20 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálba szitáld bele a búzalisztet, add hozzá a száraz élesztőt, a cukrot és a sót, majd keverd össze.

    A liszt átszitálása segít elkerülni a csomókat és levegősebbé teszi a tésztát.

    2

    Önts hozzá a langyos tejet és az olvasztott vajat, majd kezdd el összegyúrni. Dolgozd ki sima, rugalmas tésztává, majd letakarva keleszd 1 órán keresztül.

    A tej legyen langyos, ne túl forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt. A vajat hagyd egy kicsit hűlni olvasztás után, mielőtt a tésztához adnád.

    3

    A megkelt tésztát oszd két részre, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra.

    Lisztezd be alaposan a felületet, hogy a tészta ne ragadjon le nyújtás közben.

    4

    Az egyik tészta felére szórd rá az apróra vágott étcsokoládét, a tejcsokoládét és a darált mogyorót.

    A csokoládét és a mogyorót egyenletesen szórd el, hogy mindenhol legyen töltelék.

    5

    Szórd meg vaníliás cukorral, majd hajtsd rá a tészta másik felét, és a széleit nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.

    A széleket alaposan nyomkodd össze, vagy akár villával is lezárhatod, hogy biztosan ne folyjon ki a töltelék sütés közben.

    6

    A tetejét kend meg felvert tojással, és egy villával szúrj néhány lyukat, hogy a gőz távozhasson sütés közben.

    A tojás szép színt ad a tésztának. A lyukak megakadályozzák, hogy a calzone felrobbanjon a sütőben.

    7

    Előmelegített sütőben 180°C-on süsd aranybarnára, kb. 18-20 perc alatt.

    Figyeld a calzonét sütés közben, mert a sütési idő sütőfüggő lehet.

    8

    Sütés után hagyd kihűlni, majd szórd meg porcukorral a tetejét.

    A porcukorral való meghintés még vonzóbbá teszi a calzonét.