Egy nagy tálba szitáld bele a búzalisztet, add hozzá a száraz élesztőt, a cukrot és a sót, majd keverd össze.
A liszt átszitálása segít elkerülni a csomókat és levegősebbé teszi a tésztát.
Önts hozzá a langyos tejet és az olvasztott vajat, majd kezdd el összegyúrni. Dolgozd ki sima, rugalmas tésztává, majd letakarva keleszd 1 órán keresztül.
A tej legyen langyos, ne túl forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt. A vajat hagyd egy kicsit hűlni olvasztás után, mielőtt a tésztához adnád.
A megkelt tésztát oszd két részre, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra.
Lisztezd be alaposan a felületet, hogy a tészta ne ragadjon le nyújtás közben.
Az egyik tészta felére szórd rá az apróra vágott étcsokoládét, a tejcsokoládét és a darált mogyorót.
A csokoládét és a mogyorót egyenletesen szórd el, hogy mindenhol legyen töltelék.
Szórd meg vaníliás cukorral, majd hajtsd rá a tészta másik felét, és a széleit nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A széleket alaposan nyomkodd össze, vagy akár villával is lezárhatod, hogy biztosan ne folyjon ki a töltelék sütés közben.
A tetejét kend meg felvert tojással, és egy villával szúrj néhány lyukat, hogy a gőz távozhasson sütés közben.
A tojás szép színt ad a tésztának. A lyukak megakadályozzák, hogy a calzone felrobbanjon a sütőben.
Előmelegített sütőben 180°C-on süsd aranybarnára, kb. 18-20 perc alatt.
Figyeld a calzonét sütés közben, mert a sütési idő sütőfüggő lehet.
Sütés után hagyd kihűlni, majd szórd meg porcukorral a tetejét.
A porcukorral való meghintés még vonzóbbá teszi a calzonét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.