Édes-savanyĂș ananĂĄszos szĂłsz tĂĄlalva

Édes-savanyĂș ananĂĄszos szĂłsz

Az Ă©des-savanyĂș ananĂĄszos szĂłsz egy sokoldalĂș Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă©tel, amely az ĂĄzsiai konyha ihletĂ©sĂ©re kĂ©szĂŒlt. Az Ă­zek harmĂłniĂĄja – az ananĂĄsz Ă©des zamata Ă©s a rizsecet savanykĂĄs aromĂĄja – kĂŒlönlegessĂ© teszi ezt a mĂĄrtĂĄst. Eredetileg a kĂ­nai konyhĂĄban vĂĄlt nĂ©pszerƱvĂ©, Ă©s azĂłta vilĂĄgszerte elterjedt. KönnyedĂ©n elkĂ©szĂ­thetƑ otthon, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs sĂŒlt hĂșsokhoz, tavaszi tekercsekhez, vagy akĂĄr grillezett zöldsĂ©gekhez. Egy kis gyömbĂ©rrel Ă©s paprikĂĄval gazdagĂ­tva az Ă­zek mĂ©g inkĂĄbb kiemelkednek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Friss ananász
⭕ 50 g Barnacukor
⭕ 30 ml Rizsecet
⭕ 50 g Ketchup
⭕ 20 ml Szójaszósz
⭕ 10 g KemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 50 ml Víz
⭕ 1 db Piros kaliforniai paprika
⭕ 5 g Friss gyömbĂ©r

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ az összes hozzĂĄvalĂłt: hĂĄmozd meg az ananĂĄszt, Ă©s vĂĄgd aprĂł kockĂĄkra. A paprikĂĄt mosd meg Ă©s szeleteld vĂ©kony csĂ­kokra. Reszeld le a gyömbĂ©rt.

    A hozzĂĄvalĂłk elƑkĂ©szĂ­tĂ©se felgyorsĂ­tja a fƑzĂ©st. Az ananĂĄsz helyett hasznĂĄlhatsz konzerv ananĂĄszt is, de a friss ananĂĄsz Ă­ze intenzĂ­vebb.

    2

    Egy közepes méretƱ låbosban keverd össze a barnacukrot, a rizsecetet, a ketchupot, a szójaszószt, és a vizet. Keverd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A barnacukor helyett hasznålhatsz fehér cukrot is, de a barnacukor karamellesebb ízt ad a szósznak.

    3

    Add hozzĂĄ az ananĂĄszt, a paprikĂĄt Ă©s a reszelt gyömbĂ©rt a lĂĄboshoz. LassĂș tƱzön fƑzd 10 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A lassĂș fƑzĂ©s segĂ­t, hogy az Ă­zek jobban összeĂ©rjenek Ă©s a zöldsĂ©gek puhĂĄbbak legyenek.

    4

    Egy kis tĂĄlban keverd el a kemĂ©nyĂ­tƑt kevĂ©s hideg vĂ­zzel, hogy sima ĂĄllagĂș keverĂ©ket kapj. Ez segĂ­t sƱrĂ­teni a szĂłszt.

    A kemĂ©nyĂ­tƑt mindig hideg vĂ­zzel keverd el, hogy ne csomĂłsodjon össze a forrĂł szĂłszban.

    5

    Öntsd a kemĂ©nyĂ­tƑs keverĂ©ket a lĂĄbosba, miközben folyamatosan kevered, hogy ne csomĂłsodjon össze. FƑzd tovĂĄbb, amĂ­g a szĂłsz besƱrƱsödik, körĂŒlbelĂŒl 3-5 perc alatt.

    A kemĂ©nyĂ­tƑs keverĂ©ket folyamatos keverĂ©s mellett öntsd a szĂłszba, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst. A szĂłsz akkor jĂł, ha a kanĂĄl hĂĄtuljĂĄn megtartja a nyomot.

    6

    Hagyd hƱlni a szĂłszt, majd tĂĄlald frissen vagy tĂĄrold lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł edĂ©nyben a hƱtƑben.

    A szĂłsz hƱtƑben tĂĄrolva tovĂĄbb elĂĄll. TĂĄlalĂĄs elƑtt kĂłstold meg, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, igazĂ­tsd a fƱszerezĂ©sĂ©n.