Keverd össze egy tálban a paradicsompürét, az ananászlevet, a barna cukrot, a rizsecetet és a szójaszószt.
A hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a barna cukor teljesen feloldódjon.
Egy másik edényben keverd simára a kukoricakeményítőt a vízzel.
Fontos, hogy a kukoricakeményítőt hideg vízzel keverd el, különben csomós lesz.
Vágd fel a kaliforniai paprikát és az ananászt kisebb darabokra.
A paprika és az ananász mérete legyen hasonló, hogy egyenletesen főjenek meg.
Egy serpenyőben hevítsd fel a keveréket közepes lángon, majd add hozzá a kukoricakeményítős vizet. Folyamatos keverés mellett sűrítsd be a szószt.
A kukoricakeményítős vizet lassan, folyamatos keverés mellett add a szószhoz, hogy elkerüld a csomósodást. A szósz gyorsan besűrűsödik, ezért figyelj oda.
Add hozzá a felkockázott kaliforniai paprikát és ananászt. Főzd további 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne főzd túl a paprikát és az ananászt, hogy ropogósak maradjanak.
Tálald a szószt forrón grillezett vagy sült csirkehús mellé, párolt rizzsel kísérve.
A szósz jól illik más húsokhoz is, például sertéshúshoz vagy tofuhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.