Az epret alaposan mosd meg, és távolítsd el a zöld részeit.
Az eper mosásánál figyelj, hogy ne áztasd túl sokáig, mert megszívhatja magát vízzel és elveszítheti az ízét.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele az epreket.
A befőttesüveget forrázd le, hogy biztosan tiszta és steril legyen.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot és a mustármagot.
Kóstold meg a páclevet forralás után, és ízlés szerint igazítsd a fűszerezést. Ha túl savanyú, adj hozzá több mézet vagy cukrot.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor az eperre öntöd.
A túl forró páclé megfőzheti az epret, ezért fontos, hogy langyosra hűtsd.
Öntsd a langyos páclevet az eperre, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha az eper nem merül el teljesen, tegyél egy kis súlyt a tetejére, hogy a páclé alatt maradjon.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
Az első 24 óra után érdemes megkóstolni, és ha szükséges, még néhány napig érlelni.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
Kínálhatod magában, de jól illik süteményekhez, fagylalthoz vagy akár húsételek mellé is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.