Áztasd be a lótuszmagot legalább 6 órára vagy egy éjszakára, hogy megpuhuljon és könnyen főzhető legyen.
Az áztatás lerövidíti a főzési időt és segít eltávolítani a magok felületén lévő szennyeződéseket.
Öblítsd le a beáztatott lótuszmagot, majd egy edényben önts rá 500 ml friss vizet. Forrald fel, és főzd közepes lángon 30 percig, amíg a magok puhák lesznek.
Főzés közben figyelj oda, hogy a víz ne párologjon el teljesen. Ha szükséges, adj hozzá több vizet.
Egy tálban keverd össze a rizsecetet, mézet, szójaszószt és szezámolajat, hogy egy sima szószt kapj.
A szósz ízét ízlés szerint módosíthatod. Ha pikánsabban szereted, adj hozzá egy kevés chili szószt.
Hámozd meg és aprítsd finomra a fokhagymát és a gyömbért. Egy serpenyőben pirítsd őket alacsony lángon 1-2 percig, amíg illatosak nem lesznek.
Vigyázz, hogy a fokhagyma és a gyömbér ne égjenek meg, mert keserű ízt adhatnak az ételnek.
Öntsd rá a korábban elkészített szószt a serpenyőbe, és lassú tűzön kevergetve melegítsd fel.
A szószt folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le és egyenletesen melegedjen fel.
Egy kis tálban keverd össze a keményítőt 2 evőkanál vízzel, majd öntsd a szószhoz, hogy besűrűsödjön.
A keményítőt mindig hideg vízzel keverd össze, hogy ne csomósodjon be a forró szószban. Lassan adagold a szószhoz, folyamatosan kevergetve, hogy elérd a kívánt sűrűséget.
Ha a lótuszmag megfőtt, szűrd le, és keverd össze a szószban, majd hagyd pár percig állni, hogy az ízek összeérjenek.
A lótuszmagot óvatosan keverd össze a szósszal, hogy ne törjön össze.
Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal, és kínáld önmagában vagy más ázsiai ételek mellé.
A szezámmag megpirítva még intenzívebb ízt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.