Édes-savanyú savanyított uborka szeletek üvegben tálalva

Édes-savanyú uborka szeletek

Az édes-savanyú uborka egy klasszikus savanyúság, amely az Egyesült Államokban és Kelet-Európában egyaránt népszerű. A cukor és ecet tökéletes egyensúlya kiemeli az uborka frissességét, és egy finom, ropogós textúrát biztosít. Az édes-savanyú uborka szeletek kiváló kiegészítői lehetnek hamburgereknek, szendvicseknek vagy akár sajtoknak és hidegtálaknak. Ez a recept egy egyszerű és nagyszerű módja annak, hogy otthon is elkészítsd ezt a közkedvelt savanyúságot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
55 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Uborka
500 ml Víz
200 ml Ecet (10%-os)
15 g
70 g Cukor
2 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 ek. Mustármag
1 tk. Fekete bors
2 db Szegfűszeg

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd meg az uborkákat, majd vágd őket vékony szeletekre.

    Használj kígyóuborkát vagy konzerválni való uborkát. A vastagabb héjú uborkák jobban bírják a savanyítást. A szeleteket vágd egyenletes vastagságúra, hogy egyenletesen savanyodjanak.

    2

    Egy nagy lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és cukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.

    Az édes-savanyú lé arányát ízlés szerint változtathatod. Ha savanyúbban szereted, adj hozzá több ecetet, ha édesebben, akkor több cukrot. A lének teljesen tisztának kell lennie, ezért keverd addig, amíg minden feloldódik.

    3

    Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot és szegfűszeget helyezd az üveg aljára.

    A fűszerek mennyisége ízlés kérdése, de ne spórolj velük, mert ezek adják meg az uborka ízét. A fokhagymát ne aprítsd fel, mert keserű lehet.

    4

    Helyezd az üvegbe az uborka szeleteket, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.

    Az uborka szeleteket szorosan rakd egymás mellé, hogy minél több elférjen az üvegben. Ügyelj arra, hogy a fűszerek egyenletesen oszoljanak el a szeletek között.

    5

    Öntsd rá a forró édes-savanyú levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje az uborkákat.

    A forró lé segít a tartósításban. Ha nem ellepi teljesen a lé az uborkákat, az penészedéshez vezethet. Ha szükséges, készíts több levet.

    6

    Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben töltött idő alatt az uborka átveszi a lé ízét. Minél tovább áll, annál finomabb lesz.

    7

    Az édes-savanyú savanyított uborka szeletek kész! Fogyaszthatod önállóan, szendvicsekhez vagy salátákhoz kiegészítőként.

    A savanyított uborka kiváló kiegészítője lehet húsételeknek is. A lé pedig felhasználható salátaöntetként.