Készítsd el a tésztát: Egy tálban szitáld át a lisztet, add hozzá az élesztőt, a cukrot és a sót. Keverd össze.
A liszt átszitálása levegősebbé teszi a tésztát.
Fokozatosan öntsd hozzá a meleg vizet és joghurtot, miközben a tésztát dagasztod. Gyúrd addig, amíg sima és rugalmas tésztát kapsz.
A víz ne legyen túl forró, mert az károsíthatja az élesztőt. A joghurt lágyabbá teszi a tésztát.
Helyezd a tésztát egy kiolajozott tálba, fedd le konyharuhával, és hagyd kelni 1-1,5 órát, amíg kétszeresére nő.
A tésztát meleg helyen keleszd, például a sütőben alacsony hőfokon (kb. 30-40°C).
A megkelt tésztát oszd 6-8 egyenlő részre. Formázz belőlük gömböket, majd nyújtsd ki őket vékony, ovális alakúra.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon.
Egy forró serpenyőt kenj meg egy kanál olajjal, és süsd ki a naanokat egyenként. Mindkét oldalukat 2-3 percig süsd, amíg aranybarna színük lesz.
A serpenyőnek nagyon forrónak kell lennie, hogy a naanok gyorsan megsüljenek és ne száradjanak ki.
A frissen sült naanokat kend meg a meleg tejkaramellával, és tálald melegen. Ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis extra cukrot a karamellás íz fokozása érdekében.
A tejkaramellát házilag is elkészítheted, vagy készen is vásárolhatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.