Édesburgonya Hotteok tálalva, friss korianderrel díszítve

Édesburgonya Hotteok

Az édesburgonya Hotteok egy koreai desszert, amely a hagyományos Hotteok receptet ötvözi az édesburgonya különleges ízével. A Hotteokot Koreában hagyományosan télen fogyasztják, mivel a töltelék meleg és gazdag, tökéletesen felmelegít egy hideg téli napon. A tészta puha, a töltelék pedig finom édesburgonya ízű és enyhén fűszeres, így egy igazán különleges desszertet eredményez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Édesburgonya
250 g Fehér liszt
1 csomag Élesztő
50 g Cukor
100 ml Meleg víz
2 ek. Szezámolaj
1 tk. Cinnamon
60 g Barna cukor
10 g Friss koriander
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A meleg vízben oldd fel a cukrot, majd add hozzá az élesztőt, és hagyd felfutni 5-10 percig.

    A víz ne legyen túl forró, mert megöli az élesztőt. Langyos víz ideális a felfuttatáshoz.

    2

    Közben az édesburgonyát hámozd meg, és főzd meg, amíg teljesen megpuhul. Ezután pürésítsd.

    Az édesburgonya pürésítésével sima, puha tölteléket kapsz, amely könnyen beilleszthető a Hotteokba.

    3

    A lisztet egy tálba szitálva add hozzá a felfuttatott élesztőt, a sót és a szezámolajat. Keverd jól össze, és dagaszd meg a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    A tésztát ne dagaszd túl, csak amíg rugalmas és nem ragadós.

    4

    Hagyd a tésztát pihenni meleg helyen körülbelül 1 órán át, hogy megkelesszen.

    A pihentetés segíti, hogy a tészta könnyed és levegős legyen.

    5

    Amikor a tészta megkelt, vedd le a felesleges levegőt, majd oszd fel kis golyókra. A golyókat lapítsd le, és egy kis mennyiségű pürésített édesburgonyát tegyél a közepükbe.

    A golyók ne legyenek túl nagyok, hogy könnyen formázhatók legyenek, és a töltelék ne szivárogjon ki.

    6

    A tölteléket takard be a tésztával, majd formázz belőle kis korongokat.

    A tésztát alaposan nyújtsd ki, hogy a töltelék szépen beférjen.

    7

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és mindkét oldalon süsd aranybarnára a Hotteokokat, körülbelül 3-4 percig minden oldalán.

    A Hotteokot ne süsd túl, hogy megőrizzék a puha belsejüket, de ne is hagyd nyersnek.

    8

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze kiemeli az édesburgonya ízét, és egy kis színt is ad az ételnek.