Hámozd meg az édesburgonyát, és vágd kisebb kockákra.
A kisebb kockákra vágás lerövidíti a főzési időt.
Egy nagy lábosban forralj vizet, majd add hozzá az édesburgonyát és főzd kb. 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.
Sózd meg a vizet, hogy az édesburgonya íze jobban kijöjjön.
Szűrd le az édesburgonyát, majd tedd vissza a lábosba.
Alaposan csepegtesd le, hogy a püré ne legyen túl vizes.
Add hozzá a vajat, a tejet, a sót, a borsot és a szerecsendiót.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben el lehessen keverni. A szerecsendió ízlés szerint elhagyható vagy helyettesíthető más fűszerekkel.
Egy krumplinyomóval vagy botmixerrel pürésítsd simára.
A botmixerrel vigyázz, hogy ne pürésítsd túl, mert ragacsos lehet a püré.
Ha krémesebb állagot szeretnél, adhatsz hozzá még egy kevés tejet.
A tejet fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl híg a püré.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és azonnal fogyasztható.
A pürét tálalhatod más zöldfűszerekkel is, például snidlinggel vagy kaporral.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.