Édesburgonyás focaccia tálalva

Édesburgonyás focaccia

A focaccia egy klasszikus olasz pékáru, amelyet az egész világon előszeretettel fogyasztanak. Az édesburgonyás focaccia gazdag és tápláló változata a hagyományos focacciának. Az édesburgonya édes, krémes íze tökéletes kiegészítője az olívaolajjal locsolt, ropogós tésztának. Ez az étel ideális köretként vagy könnyű vacsoraként, egy friss salátával tálalva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Édesburgonya
400 g Liszt
1 cs. Sütőpor
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg, főzd meg, majd pürésítsd.

    Az édesburgonyát villával is összetörheted, ha nincs krumplinyomód. Fontos, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.

    2

    A lisztet, sütőport, sót és cukrot tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.

    A sütőport szitáld át, hogy ne maradjanak benne csomók.

    3

    Add hozzá a pürésített édesburgonyát, az olívaolajat és a langyos vizet, majd keverd addig, amíg egy sima tésztát nem kapsz.

    A langyos víz segít a tésztának összeállni. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.

    4

    A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.

    Az olívaolaj megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. Nedves kézzel könnyebben elsimíthatod a tésztát.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg a focaccia.

    6

    Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A hűtés segít, hogy a focaccia könnyebben szeletelhető legyen. Tálaláskor kínálhatsz hozzá olívaolajat és balzsamecetet.