Az édesburgonyát hámozd meg, főzd meg, majd pürésítsd.
Az édesburgonyát villával is összetörheted, ha nincs krumplinyomód. Fontos, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.
A lisztet, sütőport, sót és cukrot tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.
A sütőport szitáld át, hogy ne maradjanak benne csomók.
Add hozzá a pürésített édesburgonyát, az olívaolajat és a langyos vizet, majd keverd addig, amíg egy sima tésztát nem kapsz.
A langyos víz segít a tésztának összeállni. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.
Az olívaolaj megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. Nedves kézzel könnyebben elsimíthatod a tésztát.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg a focaccia.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
A hűtés segít, hogy a focaccia könnyebben szeletelhető legyen. Tálaláskor kínálhatsz hozzá olívaolajat és balzsamecetet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.