Édesburgonyás lencsekrémleves tálalva

Édesburgonyás lencsekrémleves

Az édesburgonyás lencsekrémleves egy ínycsiklandó és tápláló étel, amely a vegán és gluténmentes étrendek számára is tökéletes választás. A lencse és az édesburgonya egyesítése egy krémes, gazdag textúrát ad a levesnek, miközben a zöldségek friss íze is érezhető. A levesben a kókusztej lágyítja az ízeket, miközben krémes állagot biztosít. Az étel gazdag fehérjében és rostokban, így nemcsak tápláló, hanem laktató is. A leves könnyedén elkészíthető, és bármikor fogyasztható egy hideg téli estén vagy egy könnyű ebédhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Édesburgonya
150 g Lencse
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
1 szál Zeller
2 ek. Olívaolaj
1 l Zöldségalaplé
200 ml Kókusztej
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg az édesburgonyát, a sárgarépát és a zellert, majd vágd fel őket kisebb kockákra.

    A zöldségeket vágd nagyjából egyforma méretűre, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát hámozd meg, majd aprítsd fel őket. Az olívaolajat hevítsd fel egy nagy lábasban közepes lángon.

    Finomra aprított hagymával egyenletesebben oszlik el az íze a levesben.

    3

    Tedd a felaprított hagymát és fokhagymát a lábasba, és pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesedni kezdenek. Ekkor add hozzá a felkockázott sárgarépát és zellert, és pirítsd még 2 percig.

    Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert megkeseredhet.

    4

    Add hozzá a lencsét, és keverd össze a zöldségekkel. Öntsd fel a zöldségalaplével, majd forrald fel.

    A lencsét nem szükséges előre beáztatni, de ha érzékeny vagy a puffadásra, akkor érdemes.

    5

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és hagyd főzni a levest 20-25 percig, amíg a lencse és a zöldségek megpuhulnak.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy a lencse ne ragadjon le az edény aljára.

    6

    Ezután add hozzá az édesburgonyát, és főzd tovább, amíg az is teljesen megpuhul (kb. 10-12 perc).

    Az édesburgonya gyorsabban megfő, ezért csak a végén add hozzá.

    7

    A levest tedd félre egy kicsit, majd botmixerrel pürésítsd simára. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés zöldségalaplevet, hogy a kívánt állagot elérd.

    A pürésítésnél vigyázz, hogy ne fröccsenjen a forró leves. Kezdd alacsony fokozaton.

    8

    Miután sima krémleves állagot kaptál, öntsd hozzá a kókusztejet, és ízesítsd sóval és borssal. Melegítsd át a levest, de ne forrald tovább.

    A kókusztejjel még krémesebb és egzotikusabb lesz a leves.

    9

    Tálald a levest melegen, és ha szeretnéd, egy kis friss petrezselyemmel díszítheted.

    A leves tetejére pirított tökmagot vagy egy kanál görög joghurtot is szórhatsz.