Mosd meg az egreseket, távolítsd el a szárukat, és csepegtesd meg citromlével, hogy frissebb ízt kapjanak.
Ha az egres túl savanyú, adj hozzá több cukrot a töltelékhez.
Egy tálban keverd össze az egreseket a cukorral és a vaníliás cukorral. Hagyd állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.
Érdemes a cukros egrest hűtőben pihentetni legalább 30 percig, hogy levet eresszen. A levet ne öntsd ki, hanem főzd be sűrűre, és locsold meg vele a kész rétest.
A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd nyújtsd vékonyra.
A leveles tésztát hidegen tartsd a nyújtásig, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Szórj zsemlemorzsát a tészta közepére, hogy felszívja az egres levét sütés közben. Egyenletesen oszd el az egreses tölteléket a tészta közepén.
A zsemlemorzsa helyett használhatsz darált kekszet is.
Hajtsd rá a tészta széleit a töltelékre, majd fordítsd meg úgy, hogy az illesztés alul legyen. Kend meg a tetejét felvert tojással.
A felvert tojás helyett használhatsz olvasztott vajat is a tészta megkenéséhez.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd a rétest 25-30 percig, amíg aranybarnára sül.
Ha a rétes teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd hűlni, mielőtt felszeleteled. Porcukorral meghintve tálald.
A rétest langyosan a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.