Egusi soup csirkehússal, gazdag fűszeres leves csirkehússal és zöldségekkel tálalva

Egusi soup csirkehússal

Az Egusi soup egy klasszikus nyugat-afrikai étel, amelyet elsősorban Nigériában és Ghánában készítenek. Az étel alapja az egusi mag, amelyet fűszeres levessé főznek. A csirkehús hozzáadása gazdagítja a leves ízét, míg a zöldségek frissítő hatást adnak. Az Egusi soup különösen tápláló és gazdag, és gyakran tálalják rizzsel vagy kenyérrel. Az étel nemcsak ízletes, hanem egészséges is, mivel tele van tápanyagokkal.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (pl. comb vagy mellehús)
200 g Egusi mag (dinnye mag)
3 ek. Pálmaolaj
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Pirospaprika
100 g Zöld levelek (pl. spenót vagy bitterleaf)
1 l Húsleves alaplé
2 ek. Szójaszósz
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágjuk kisebb darabokra és pároljuk egy kevés vízben, amíg megpuhul. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis sót és borsot.

    A csirkehús lassú párolása segít abban, hogy finomabb és szaftosabb legyen.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a pirospaprikát pedig felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a pálmaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsuk meg őket, amíg üvegesek lesznek.

    A pálmaolaj egy jellegzetes ízt ad, amely különösen jól illik az egusi leveshez.

    3

    Adjuk hozzá a felkockázott pirospaprikát, és főzzük további 5 percig, hogy a paprikák is megpuhuljanak.

    A pirospaprika édesebb ízt ad a levesnek, ezért ne hagyjuk ki belőle.

    4

    A pálmaolajban pirított zöldségekhez adjuk hozzá az egusi magokat, és alaposan keverjük el. Az egusi magokat előzőleg mozsárban megőrölhetjük, hogy könnyebben elvegyüljenek.

    Az egusi magok őrölve sűrítik a levest és gazdagítják az ízét.

    5

    Öntsük hozzá a húsleves alaplevet és fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük össze, majd főzzük 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vízet, hogy a leves ne legyen túl sűrű.

    6

    Miután a leves sűrűsödött, adjuk hozzá a zöld leveleket, és főzzük további 5 percig.

    A zöld levelek frissességet adnak, de fontos, hogy ne főzzük túl őket, hogy megőrizzék a szép zöld színüket.

    7

    Végül adjuk hozzá a már megpuhult csirkehúst, és főzzük még 10 percig, hogy minden hozzávaló jól összeérjen.

    A csirkehús a levesben való végső főzése segít abban, hogy a hús átvegye a leves ízét.

    8

    Tálaljuk forrón, friss kenyérrel vagy rizs kíséretében.

    A friss kenyér vagy rizs tökéletes kísérője ennek az ínycsiklandó levés ételnek.