Egusi soup fĂŒstölt hallal, tĂĄlalva gazdag hĂșsos Ă©s zöldsĂ©ges mĂĄrtĂĄsban.

Egusi soup fĂŒstölt hallal

Egusi soup, egy hagyomĂĄnyos afrikai leves, amelyet ĂĄltalĂĄban hĂșsokkal Ă©s zöldsĂ©gekkel kĂ©szĂ­tenek. A leves szĂ­vĂ©t a kĂŒlönleges egusi por adja, amely gazdag Ă­zt ad a mĂĄrtĂĄsnak. A fĂŒstölt hal Ă©s a bĂĄrĂĄnyhĂșs tökĂ©letesen harmonizĂĄl a fƱszeres alapban, Ă­gy a leves egy igazĂĄn gazdag Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă©tellĂ© vĂĄlik. Az Egusi soup egy nĂ©pszerƱ Ă©tel a nyugat-afrikai konyhĂĄban, Ă©s minden falatja egy emlĂ©k a gazdag hagyomĂĄnyokban.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Egusi (dinnye mag) Ƒrölve
⭕ 2 db FĂŒstölt hal
⭕ 300 g PĂłkhĂșs
⭕ 2 db Hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Piros paprika
⭕ 3 ek. Palm olaj
⭕ 1 tk. Piper
⭕ 800 ml FƱszeres leves alap
⭕ 2 db Bogyós paradicsom

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒstölt halat alaposan tisztĂ­tsd meg Ă©s bontsd szĂ©t kisebb darabokra. A hĂșst Ă©s halat egy tĂĄlban összekeverheted, hogy az Ă­zek jobban összeĂ©rjenek.

    A fĂŒstölt hal gazdag Ă­zt ad a levesnek, Ă­gy a halat alaposan pĂłtolhatod mĂĄs hĂșsokkal, ha szeretnĂ©l.

    2

    A hagymåt és fokhagymåt finomra vågd. A piros paprikåt is vågd apróra.

    Hasznålj friss, érett paprikåt a gazdagabb ízért.

    3

    A pörkölt Ă©telekhez adhatĂł palm olajon melegĂ­tem, pirĂ­tsd benne a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, amĂ­g ĂŒvegesednek. EzutĂĄn add hozzĂĄ a piros paprikĂĄt Ă©s a bogyĂłs paradicsomot.

    A pörkölĂ©shez jobb, ha a fƱszereket is elƑbb alacsony lĂĄngon pirĂ­tod, hogy az aromĂĄk jobban kinyĂ­ljanak.

    4

    A leves alapot öntsd bele a fƱszeres alapra, Ă©s hagyjuk fƑni 10-15 percig.

    A leves alap bƑvĂ­tĂ©sĂ©re hasznĂĄlhatsz vĂ­z helyett hĂșslevest, hogy a gazdag Ă­zek jobban Ă©rvĂ©nyesĂŒljenek.

    5

    A fƑtt levesbe add hozzĂĄ az egusi (dinnye mag) porĂĄt, Ă©s keverd el alaposan. Majd tedd bele a halat Ă©s a hĂșst is.

    Az egusi az alapot a legjobb ĂĄllagĂșra Ă©s Ă­zre formĂĄlja, de figyelj rĂĄ, hogy ne tĂșl hĂ­g legyen!

    6

    FƑzd tovĂĄbbi 15-20 percig, amĂ­g az alapanyagok teljesen összeĂ©rnek Ă©s a leves sƱrƱsödik.

    Ha Ășgy Ă©rzed, hogy a leves tĂșl sƱrƱ, pĂłtold vĂ­zzel, amĂ­g el nem Ă©red a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot.

    7

    Tålald friss kenyérrel, vagy rizstésztåval, hogy az étel gazdag és ínycsiklandó legyen!

    A kenyér vagy rizs mellett a leves a legfinomabb, hiszen az étel gazdag és sƱrƱ, a feltét segít kiemelni a mély ízeket.