Egusi soup füstölt hallal, tálalva gazdag húsos és zöldséges mártásban.

Egusi soup füstölt hallal

Egusi soup, egy hagyományos afrikai leves, amelyet általában húsokkal és zöldségekkel készítenek. A leves szívét a különleges egusi por adja, amely gazdag ízt ad a mártásnak. A füstölt hal és a bárányhús tökéletesen harmonizál a fűszeres alapban, így a leves egy igazán gazdag és ínycsiklandó étellé válik. Az Egusi soup egy népszerű étel a nyugat-afrikai konyhában, és minden falatja egy emlék a gazdag hagyományokban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Egusi (dinnye mag) őrölve
2 db Füstölt hal
300 g Pókhús
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
3 ek. Palm olaj
1 tk. Piper
800 ml Fűszeres leves alap
2 db Bogyós paradicsom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt halat alaposan tisztítsd meg és bontsd szét kisebb darabokra. A húst és halat egy tálban összekeverheted, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    A füstölt hal gazdag ízt ad a levesnek, így a halat alaposan pótolhatod más húsokkal, ha szeretnél.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd. A piros paprikát is vágd apróra.

    Használj friss, érett paprikát a gazdagabb ízért.

    3

    A pörkölt ételekhez adható palm olajon melegítem, pirítsd benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesednek. Ezután add hozzá a piros paprikát és a bogyós paradicsomot.

    A pörköléshez jobb, ha a fűszereket is előbb alacsony lángon pirítod, hogy az aromák jobban kinyíljanak.

    4

    A leves alapot öntsd bele a fűszeres alapra, és hagyjuk főni 10-15 percig.

    A leves alap bővítésére használhatsz víz helyett húslevest, hogy a gazdag ízek jobban érvényesüljenek.

    5

    A főtt levesbe add hozzá az egusi (dinnye mag) porát, és keverd el alaposan. Majd tedd bele a halat és a húst is.

    Az egusi az alapot a legjobb állagúra és ízre formálja, de figyelj rá, hogy ne túl híg legyen!

    6

    Főzd további 15-20 percig, amíg az alapanyagok teljesen összeérnek és a leves sűrűsödik.

    Ha úgy érzed, hogy a leves túl sűrű, pótold vízzel, amíg el nem éred a kívánt állagot.

    7

    Tálald friss kenyérrel, vagy rizstésztával, hogy az étel gazdag és ínycsiklandó legyen!

    A kenyér vagy rizs mellett a leves a legfinomabb, hiszen az étel gazdag és sűrű, a feltét segít kiemelni a mély ízeket.