A fokhagymát és hagymát vágd apróra. A paradicsomokat hámozd meg és kockázd fel.
A paradicsomokat érdemes forró vízbe mártani egy pillanatra, így könnyebben le tudod húzni a héját.
Egy nagyobb fazékban hevítsd fel a pálmaolajat, majd pirítsd meg benne a fokhagymát és a hagymát 3-4 percig.
A fokhagyma és a hagyma pirítása segít az alapízek kialakításában, ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a marhahúst, és pirítsd 5-6 percig, amíg meg nem barnul. Ha a hús már megpirult, öntsd rá a felkockázott paradicsomot.
A hús gyorsan megpuhul, ha alacsony hőmérsékleten főzöd tovább.
Öntsd rá a vizet, és főzd a húsos-paradicsomos keveréket 15-20 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ha szükséges, adj hozzá még vizet, hogy a leveses állagú legyen.
Ezután add hozzá a gombát és az egusit, valamint a fűszereket (kömény, curry), és jól keverd össze.
Az egusi magokat finoman pörköld meg egy serpenyőben, hogy kiemeld az ízüket.
Főzd az egusi levest 10-15 percig, hogy a fűszerek és az egusi jól összeérjenek, és a leves besűrűsödjön.
A leves állaga sűrűbb lesz, ahogy az egusi magok felszívják a folyadékot.
Szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.
A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti az egusi gazdag ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.