Egusi Soup paradicsommal, marhahússal és friss korianderrel tálalva

Egusi Soup paradicsommal

Az Egusi Soup egy tradicionális nigériai étel, amely egusi magokat (tökmag) használ, és gazdag fehérjében. A paradicsom hozzáadása nemcsak ízletesebbé teszi, hanem frissességet és színt is ad a levesnek. Ez az étel különösen népszerű a nyugati afrikai konyhában, és számos variációban készíthető. A paradicsom és a marhahús kombinációja a levesben egy igazán különleges élményt nyújt, amely ideális a hideg napokon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Egusi (tökmag)
300 g Marhahús (szeletelve)
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
4 db Paradicsom
2 ek. Pálmaolaj
150 g Gomba
2 tk. Fűszerek (fűszerkeverék, kömény, curry)
1 csokor Friss koriander
1 ek. Szójaszósz
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát és hagymát vágd apróra. A paradicsomokat hámozd meg és kockázd fel.

    A paradicsomokat érdemes forró vízbe mártani egy pillanatra, így könnyebben le tudod húzni a héját.

    2

    Egy nagyobb fazékban hevítsd fel a pálmaolajat, majd pirítsd meg benne a fokhagymát és a hagymát 3-4 percig.

    A fokhagyma és a hagyma pirítása segít az alapízek kialakításában, ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    3

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd 5-6 percig, amíg meg nem barnul. Ha a hús már megpirult, öntsd rá a felkockázott paradicsomot.

    A hús gyorsan megpuhul, ha alacsony hőmérsékleten főzöd tovább.

    4

    Öntsd rá a vizet, és főzd a húsos-paradicsomos keveréket 15-20 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Ha szükséges, adj hozzá még vizet, hogy a leveses állagú legyen.

    5

    Ezután add hozzá a gombát és az egusit, valamint a fűszereket (kömény, curry), és jól keverd össze.

    Az egusi magokat finoman pörköld meg egy serpenyőben, hogy kiemeld az ízüket.

    6

    Főzd az egusi levest 10-15 percig, hogy a fűszerek és az egusi jól összeérjenek, és a leves besűrűsödjön.

    A leves állaga sűrűbb lesz, ahogy az egusi magok felszívják a folyadékot.

    7

    Szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti az egusi gazdag ízvilágát.