Elarji csípős paprikával, gazdag lencse étel friss korianderrel tálalva

Elarji csípős paprikával

Elarji egy hagyományos étel, amely különböző fűszerekkel és alapanyagokkal készül, tipikusan a különböző afrikai régiókban. A csípős paprikával gazdagított változata igazi ínycsiklandó fogás, amely tökéletes egy könnyű étkezéshez vagy egy meleg ebédhez. Az étel egyszerű, de rendkívül gazdag ízvilággal rendelkezik, köszönhetően a csípős paprikának és a friss zöldségeknek. Ez egy olyan étel, amely minden falatjával felidézi a meleg, napsütéses afrikai tájakat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Lencse
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Paprika
2 db Csípős paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors
1 tk. Koriander
1 db Lime
500 ml Zöldségalaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét alaposan öblítsd le, és tedd egy tálba. Ha friss lencsét használsz, előző este áztasd be.

    Ha konzerv lencsét használsz, elég csak átöblíteni, és gyorsabban főzheted.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágd fel, majd egy nagy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg őket.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát, majd főzd 5-7 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

    A paprika hozzáadása gazdagítja az étel ízét, és szép színt ad neki.

    4

    Tedd a leöblített lencsét a serpenyőbe, majd öntsd fel zöldségalaplével. Fűszerezd sóval, borssal és korianderrel.

    A zöldségalaplé helyett használhatsz vízet, de az alaplé gazdagabb ízt ad az ételnek.

    5

    Add hozzá a csípős paprikát, és főzd az ételt 20-30 percig, amíg a lencse megpuhul és az ízek összeérnek.

    A csípős paprika íze intenzívebb, ha a magjait is belekevered, de ha kevesebb csípősséget szeretnél, vedd ki a magokat.

    6

    Tálald az elkészült ételt lime levével meglocsolva, és friss korianderrel díszítve.

    A lime frissessége és savassága tökéletesen kiegészíti a csípős ételt.