A lencsét alaposan öblítsd le, és tedd egy tálba. Ha friss lencsét használsz, előző este áztasd be.
Ha konzerv lencsét használsz, elég csak átöblíteni, és gyorsabban főzheted.
A vöröshagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágd fel, majd egy nagy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg őket.
A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát, majd főzd 5-7 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.
A paprika hozzáadása gazdagítja az étel ízét, és szép színt ad neki.
Tedd a leöblített lencsét a serpenyőbe, majd öntsd fel zöldségalaplével. Fűszerezd sóval, borssal és korianderrel.
A zöldségalaplé helyett használhatsz vízet, de az alaplé gazdagabb ízt ad az ételnek.
Add hozzá a csípős paprikát, és főzd az ételt 20-30 percig, amíg a lencse megpuhul és az ízek összeérnek.
A csípős paprika íze intenzívebb, ha a magjait is belekevered, de ha kevesebb csípősséget szeretnél, vedd ki a magokat.
Tálald az elkészült ételt lime levével meglocsolva, és friss korianderrel díszítve.
A lime frissessége és savassága tökéletesen kiegészíti a csípős ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.