Elarji sulguni sajttal, frissen sült tészta, gazdag sajttal és fűszerekkel

Elarji sulguni sajttal

Az Elarji egy hagyományos grúz étel, amely ropogós tésztába töltött sulguni sajttal készül. Eredetileg a grúz családokban készítették, és az étel évszázadok óta a helyi konyha része. A sajt gazdag íze és a tészta enyhe fűszeressége teszi ezt az ételt különlegessé. A sulguni sajt, amely híres krémes és enyhén sós ízéről, tökéletesen illik ehhez a ropogós tésztához.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sulguni sajt
250 g Búzaliszt
200 ml Sós víz
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 tk. Curry por
0.5 tk. Kömény
1 db Zöld chili
1 db Friss citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzalisztet egy nagy tálban keverd el a sóval. Fokhagymát apróra vágd.

    A lisztet érdemes szitálni, hogy a tészta lágy és könnyű legyen.

    2

    A sós vizet felforrald, majd lassan öntsd a lisztre, miközben folyamatosan kevergeted, hogy tésztát formálj.

    Ne öntsd egyszerre a vizet, hanem fokozatosan, hogy könnyen formálható tésztát kapj.

    3

    A kész tésztát jól gyúrd össze, hogy sima és rugalmas legyen. Hagyd pihenni 20 percig.

    Pihenés közben a tészta könnyebben kezelhetővé válik.

    4

    A sulguni sajtot reszeld le, és add hozzá a felaprított fokhagymát, koriandert, curry port, köményt és a zöld chilit.

    A sajtot ne reszeld túl finomra, hogy jól érezhető legyen az íze a tésztában.

    5

    A tésztát oszd kis darabokra, és nyújtsd ki mindegyiket vékonyra. A közepébe tedd a sajtkeveréket, majd hajtsd össze a tésztát és formázz belőle kis batyukat.

    A tészta széleit jól nyomd össze, hogy a sajt ne folyjon ki sütés közben.

    6

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és süsd a batyukat mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    Ha a serpenyő túl forró, a tészta gyorsan megéghet. Lassan süsd, hogy a sajt jól megolvadjon.

    7

    A kész batyukat friss citrommal és korianderrel díszítve tálald.

    A citrom frissessége jól kiegészíti a fűszeres sajtot és tésztát.