A búzalisztet egy nagy tálban keverd el a sóval. Fokhagymát apróra vágd.
A lisztet érdemes szitálni, hogy a tészta lágy és könnyű legyen.
A sós vizet felforrald, majd lassan öntsd a lisztre, miközben folyamatosan kevergeted, hogy tésztát formálj.
Ne öntsd egyszerre a vizet, hanem fokozatosan, hogy könnyen formálható tésztát kapj.
A kész tésztát jól gyúrd össze, hogy sima és rugalmas legyen. Hagyd pihenni 20 percig.
Pihenés közben a tészta könnyebben kezelhetővé válik.
A sulguni sajtot reszeld le, és add hozzá a felaprított fokhagymát, koriandert, curry port, köményt és a zöld chilit.
A sajtot ne reszeld túl finomra, hogy jól érezhető legyen az íze a tésztában.
A tésztát oszd kis darabokra, és nyújtsd ki mindegyiket vékonyra. A közepébe tedd a sajtkeveréket, majd hajtsd össze a tésztát és formázz belőle kis batyukat.
A tészta széleit jól nyomd össze, hogy a sajt ne folyjon ki sütés közben.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és süsd a batyukat mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Ha a serpenyő túl forró, a tészta gyorsan megéghet. Lassan süsd, hogy a sajt jól megolvadjon.
A kész batyukat friss citrommal és korianderrel díszítve tálald.
A citrom frissessége jól kiegészíti a fűszeres sajtot és tésztát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.