Elote feta sajttal – friss kukorica feta sajttal, tejföllel és fűszeres paprikával tálalva

Elote feta sajttal

Az elote feta sajttal egy klasszikus mexikói étel, amely a friss kukoricát tejföllel, feta sajttal, fűszeres paprikával és korianderrel tálalja. Az elote egy tradicionális mexikói étel, amelyet gyakran az utcai árusok kínálnak, és frissen főzve tálalják. A feta sajt egy különleges, sós ízű sajt, amely tökéletesen kiegészíti a kukorica természetes édességét. Technikai tanács: A feta sajtot frissen reszelve vagy morzsolva érdemes használni, így a sajt egyenletesen oszlik el a kukorica tetején. A koriander frissessége és a tejföl gazdagítja az étel ízét, így egy igazi mexikói ízélményt biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
590 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica csövek
150 g Feta sajt
100 g Majonéz
1 tk Fűszeres paprika
100 g Tejföl
1 csipet
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a kukoricát sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul. Közben készítsd el a fűszereket és a hozzávalókat.

    Frissen főzve a kukorica lesz a legfinomabb, így érdemes az ételt akkor készíteni, amikor a kukorica a szezonjában van.

    2

    A főtt kukoricát vedd ki a vízből, és hagyd hűlni néhány percig. Ezután kenj egy vékony réteg majonézt minden csőre.

    A majonéz segít abban, hogy a fűszerek jól tapadjanak a kukoricára, így finomabb lesz az étel.

    3

    Szórd meg a kukoricát fűszeres paprikával, majd morzsold rá a feta sajtot. A feta sajt sós, és remekül kiegészíti a kukorica ízét.

    A feta sajt helyett más, morzsolható sajt is használható, ha valami különlegesebbre vágysz.

    4

    Tálald a kukoricát tejföllel és friss korianderrel a tetején, hogy frissebb és ízesebb legyen.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a fűszeres kukoricát, és szép színt ad az ételnek.