Elote parmezánnal, fűszeres kukorica parmezán sajttal

Elote parmezánnal

Az elote, egy hagyományos mexikói étel, amely grillezett vagy főtt kukoricából készül, és gyakran szószokkal, sajtokkal és fűszerekkel tálalják. A parmezánnal készült változat gazdag, krémes ízt ad a kukoricának, miközben a fűszeres chili por és lime frissítő kontrasztot biztosít. Az elote ideális választás egy gyors és ínycsiklandó étkezéshez, amely remekül passzol grillezett húsokhoz, vagy önálló ételként is megállja a helyét.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica
50 g Vaj
3 ek. Tejföl
2 ek. Mayonnaise
1 ek. Lime lé
1 tk. Fűszeres chili por
50 g Parmezán sajt
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát hámozd meg és forrald sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul.

    Ha gyorsabban szeretnéd, a kukoricát is grillezheted, így még intenzívebb ízt kapsz.

    2

    A vajat olvaszd meg egy kis serpenyőben, és add hozzá a tejfölt, mayonézt, lime levét, chili port, sót és borsot.

    Ha szereted a pikánsabb ízeket, bátran növeld meg a chili port.

    3

    Miután minden összetevőt jól összekevertél, főzd közepes lángon 2-3 percig, amíg a szósz kicsit besűrűsödik.

    Ne hagyd a szószt túl sokáig, mert akkor túlságosan sűrű lesz, és elveszíti a lágy textúráját.

    4

    A főtt kukoricát kend meg a fűszeres szósszal, majd szórd meg frissen reszelt parmezán sajttal.

    A parmezán jól ráragad a szósszal, és gazdag ízt ad a kukoricának.

    5

    Tálalás előtt szórd meg egy kevés chili porral és friss korianderrel, majd tálald melegen.