Elote sajttal – friss kukorica sajttal és tejföllel tálalva

Elote sajttal

Az elote a mexikói konyha egyik legismertebb street foodja, amelyet friss kukoricából készítenek, és a forró hónapokban az utcákon árusítanak. Az étel az autentikus mexikói ízeket tükrözi: friss kukorica, tejföl, sajt és fűszeres paprika. Eredetileg a kukoricát egyszerűen grillezték, majd fűszerezték, de manapság különböző verziók léteznek, beleértve a sajt és tejföl hozzáadását. Technikai tanács: a friss kukoricát érdemes forrón tálalni, hogy az olvadó sajt és a tejföl gazdag ízt adjon az ételnek. A tejföl tökéletesen kiegészíti a paprika és sajt ízét, így egy igazi ínycsiklandó élményt ad a fogyasztónak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica csövek
100 g Maíz (friss kukorica) vaj
150 g Queso fresco (friss sajt)
1 tk Fűszeres paprika
1 csipet
100 g Tejföl
10 g Cilantro (friss koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a kukoricát sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul. Közben készíts elő mindent.

    A kukoricát a legjobb frissen főzni, hogy megőrizzük az ízét és ropogósságát.

    2

    A tejet keverd el a fűszeres paprikával, sóval és korianderrel, majd dörzsöld be a főtt kukorica csöveit a fűszeres tejkeverékkel.

    Használhatsz füstölt paprikát is, hogy különlegesebb ízt adj a kukoricának.

    3

    Miközben a kukoricát forrón tálalod, reszeld rá a friss sajtot, hogy szépen megolvadjon a tetején.

    A friss sajt legjobban frissen olvad, és ízletesebbé teszi az ételt.

    4

    Tálald a sajtos elote-t tejföllel és egy kevés extra korianderrel a tetején, hogy friss ízeket adj hozzá.

    A tejföl tálaláskor szuper krémes kiegészítője a fűszeres kukoricának.