Enchilada babbal, friss korianderrel tálalva, sajt és enchilada szósz a tetején

Enchilada babbal

Az enchilada egy klasszikus mexikói étel, amely számos variációban készült, évről évre egyre népszerűbbé válik szerte a világban. A babos enchilada egy nagyszerű vegetáriánus választás, amely ínycsiklandó fűszerekkel, babbal és reszelt sajttal van töltve. A finom enchilada szósz hozzáadásával egy igazán gazdag, ízes ételt kapsz. Az enchilada ízvilága és a tálalás friss korianderrel egyedi élményt biztosít, így tökéletes étel egy baráti összejövetelre vagy családi vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tortilla
400 g Fekete bab
1 db Cebolla (hagyma)
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 db Paprika
100 g Parmezán sajt
200 g Kedvenc enchilada szósz
1 ek. Koriander
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a hagyma és a fokhagyma finomra vágásával. A paprikát is vágd fel kis kockákra. Egy serpenyőben melegíts fel 1 evőkanál olívaolajat.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, de elég ideje legyen kiengedni az ízeket.

    2

    Add hozzá a felvágott paprikát, és párold együtt a hagymákkal 3-4 percig, amíg megpuhulnak.

    Ha szereted a pikánsabb ízeket, egy kis csilit is adhatunk hozzá, hogy fokozza a recept ízét.

    3

    Egy másik edényben melegítsd fel a fekete babot, és sózd, borsozd ízlés szerint. Amikor a zöldségek már megpuhultak, add hozzá a fekete babot a serpenyőbe.

    A babot előre is beáztathatod, hogy puhábban főjön, de ha konzerv babot használsz, egyszerűbb.

    4

    Öntsd rá a kedvenc enchilada szószodat, és keverd össze alaposan. Hagyd főzni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nem találsz enchilada szószt, készítheted házilag is – paradicsomszósz, fűszerek és egy kis csili keverékével.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A tortillákat egyenként tedd le egy tepsire, és töltsd meg őket a kész babos keverékkel.

    A tortilla széleit óvatosan hajtsd be, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    6

    Szórj reszelt parmezán sajtot a tetejükre, és öntsd le egy kis extra enchilada szósszal.

    A parmezán sajt remekül olvad, és egy kis extra ízt ad a végén.

    7

    Tedd a tepsit a sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg a tortilla szélei ropogósak és a sajt szépen megolvad.

    Ellenőrizd a sütési időt, mert minden sütő különböző, a tortilla tetejének aranybarna színűnek kell lennie.

    8

    Amikor kész, szórd meg korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander friss íze kiválóan kiegészíti a fűszeres enchilada-t!