Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd tedd bele a felkockázott hagymát és a felaprított fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.
Ha a hagymát üvegesre pirítod, azzal édesebb, gazdagabb ízt érhetsz el.
Add hozzá a köményt, a paprikát, a sót és a borsot. Keverd össze, majd tedd bele a spenótot. Párold pár percig, amíg a spenót összeesik és megpuhul.
Ne hagyd, hogy a spenót túl sokáig párolódjon, mert elveszíti élénk zöld színét és friss ízét!
Öntsd hozzá a sűrített paradicsomot és a zöldség alaplevet, majd keverd el alaposan. Főzd a keveréket 5-10 percig, amíg sűrűsödni kezd.
A paradicsom és a spenót kombinációja friss és ízletes szószt alkot – ügyelj rá, hogy ne főzd túl, mert az ízek elveszíthetik frissességüket.
Tegyél egy kevés spenótos szószt a tortillák közepére, majd szórj rá egy kis reszelt sajtot (vegán sajt is jó). Tekerjük fel őket szorosan.
Ne rakj túl sok tölteléket, mert akkor nehéz lesz őket szorosan feltekerni!
Helyezd az enchiladákat egy olajozott sütőformába, és öntsd a maradék spenótos szószt rájuk. Szórd meg a tetejüket a maradék sajttal.
A sajt a sütés során szépen megolvad és finom, roppanós kérget alkot a tetején.
Süsd 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul a tetején.
Figyeld a sütést, hogy a sajt ne égjen meg, de szépen aranybarnára piruljon!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.