Enchilada spenóttal tálalva, sajttal a tetején

Enchilada spenóttal

Az enchilada egy hagyományos mexikói étel, amelyet gyakran töltött tortillákból készítenek, különböző töltelékekkel és szósszal. Az eredeti változat húsos töltelékkel készül, de a vegetáriánus és vegán változatok népszerűsége folyamatosan nő. A spenótos enchilada egy könnyű, friss és tápláló étel, amely a spenót finom ízével és a fűszeres paradicsomos szósszal egyensúlyozza ki a gazdag sajtot. Ideális választás hétköznapi vacsorákra vagy akár ünnepi étkezésekre is!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Spenót
6 db Tortilla
2 ek. Olaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 g Sűrített paradicsom
150 g Sajtféle (vegán változatban is)
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
200 ml Zöldség alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd tedd bele a felkockázott hagymát és a felaprított fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    Ha a hagymát üvegesre pirítod, azzal édesebb, gazdagabb ízt érhetsz el.

    2

    Add hozzá a köményt, a paprikát, a sót és a borsot. Keverd össze, majd tedd bele a spenótot. Párold pár percig, amíg a spenót összeesik és megpuhul.

    Ne hagyd, hogy a spenót túl sokáig párolódjon, mert elveszíti élénk zöld színét és friss ízét!

    3

    Öntsd hozzá a sűrített paradicsomot és a zöldség alaplevet, majd keverd el alaposan. Főzd a keveréket 5-10 percig, amíg sűrűsödni kezd.

    A paradicsom és a spenót kombinációja friss és ízletes szószt alkot – ügyelj rá, hogy ne főzd túl, mert az ízek elveszíthetik frissességüket.

    4

    Tegyél egy kevés spenótos szószt a tortillák közepére, majd szórj rá egy kis reszelt sajtot (vegán sajt is jó). Tekerjük fel őket szorosan.

    Ne rakj túl sok tölteléket, mert akkor nehéz lesz őket szorosan feltekerni!

    5

    Helyezd az enchiladákat egy olajozott sütőformába, és öntsd a maradék spenótos szószt rájuk. Szórd meg a tetejüket a maradék sajttal.

    A sajt a sütés során szépen megolvad és finom, roppanós kérget alkot a tetején.

    6

    Süsd 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul a tetején.

    Figyeld a sütést, hogy a sajt ne égjen meg, de szépen aranybarnára piruljon!