Enchilada zöldségekkel, zöld enchilada szósszal és friss korianderrel

Enchilada zöldségekkel

Az enchilada egy tradicionális mexikói étel, amelyet eredetileg húsos töltelékekkel készítettek. A vegetáriánus változatok egyre népszerűbbek, mivel a zöldségek friss és tápláló alapot adnak az ételnek. A zöld enchilada szósz pedig hozzáadja az étel gazdag ízét, miközben egy könnyű és friss fogást kínál. Az enchilada a mexikói konyha egyik elmaradhatatlan ételének számít, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire, ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Tortilla
1 db Cukkini
1 db Paprika
1 db Hagyma
2 clove Fokhagyma
1 csésze Fekete bab
1 csésze Kukorica
1 ág Friss koriander
1 csésze Túró
1 csésze Zöld enchilada szósz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (cukkini, paprika, hagyma) vágd fel apróra, és a fokhagymát is aprítsd fel.

    Ha a zöldségeket egyenlő méretűre vágod, azok egyenletesebben sülnek majd.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a felvágott paprikát és cukkinit, majd párold további 5-7 percig.

    A zöldségek ne főjenek túl puhára, hogy megőrizzék a textúrájukat.

    4

    Tedd hozzá a fekete babot, a kukoricát, a sót és a borsot, majd keverd jól össze.

    A fekete bab és a kukorica ízesítése remekül passzol a zöldségekhez.

    5

    Miközben a zöldséges töltelék készül, melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

    A sütő előmelegítése segít, hogy az enchiladák gyorsabban megsüljenek.

    6

    A tortilla lapokat helyezd el egy sütőformában, majd oszd el rajtuk egyenletesen a zöldséges keveréket és egy kis túrót.

    Ha szeretnéd, a túró helyett használhatsz reszelt sajtot is.

    7

    Öntsd rá a zöld enchilada szószt a megtöltött tortillákra, és tedd őket a sütőbe 15-20 percre.

    Az enchilada szósz gazdag ízű, és segít a töltelékek összetartásában.

    8

    Miután elkészült, szórd meg friss korianderrel és tálald melegen.

    A koriander frissessége remekül ellensúlyozza az étel gazdag ízét.