A zöldségeket (cukkini, paprika, hagyma) vágd fel apróra, és a fokhagymát is aprítsd fel.
Ha a zöldségeket egyenlő méretűre vágod, azok egyenletesebben sülnek majd.
Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a felvágott paprikát és cukkinit, majd párold további 5-7 percig.
A zöldségek ne főjenek túl puhára, hogy megőrizzék a textúrájukat.
Tedd hozzá a fekete babot, a kukoricát, a sót és a borsot, majd keverd jól össze.
A fekete bab és a kukorica ízesítése remekül passzol a zöldségekhez.
Miközben a zöldséges töltelék készül, melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
A sütő előmelegítése segít, hogy az enchiladák gyorsabban megsüljenek.
A tortilla lapokat helyezd el egy sütőformában, majd oszd el rajtuk egyenletesen a zöldséges keveréket és egy kis túrót.
Ha szeretnéd, a túró helyett használhatsz reszelt sajtot is.
Öntsd rá a zöld enchilada szószt a megtöltött tortillákra, és tedd őket a sütőbe 15-20 percre.
Az enchilada szósz gazdag ízű, és segít a töltelékek összetartásában.
Miután elkészült, szórd meg friss korianderrel és tálald melegen.
A koriander frissessége remekül ellensúlyozza az étel gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.