Eperkrémes cupcake tålalva

Eperkrémes Cupcake

Az eper az egyik legnĂ©pszerƱbb Ă©s legkedveltebb gyĂŒmölcs, amelyet vilĂĄgszerte szĂĄmtalan desszerthez hasznĂĄlnak. Az Ă©des Ă©s lĂ©dĂșs eper tökĂ©letesen illeszkedik a könnyƱ sĂŒtemĂ©nytĂ©sztĂĄhoz, amely mĂ©g finomabb lesz a lĂĄgy krĂ©mmel. Az eperkrĂ©mes sĂŒtemĂ©nyek törtĂ©nete egĂ©szen az 1800-as Ă©vekig nyĂșlik vissza, amikor az emberek elkezdtĂ©k kombinĂĄlni a friss epret a kĂŒlönbözƑ sĂŒtemĂ©nyekkel Ă©s tejszĂ­nnel. Ez a cupcake vĂĄltozat egy modern, könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ verziĂłja ennek a klasszikus Ă­zkombinĂĄciĂłnak. Ha szeretnĂ©d mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© tenni, prĂłbĂĄld meg fehĂ©r csokolĂĄdĂ© reszelĂ©kkel vagy pirĂ­tott mandulĂĄval megszĂłrni a tetejĂ©t!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 200 g Liszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 120 g Vaj
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 1 csipet Só
⭕ 150 g Friss eper
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 100 g Porcukor
⭕ 150 g KrĂ©m sajt

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy muffin sĂŒtƑformĂĄt papĂ­rkapszlikkal.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ papĂ­rkapszlikat, hogy a muffinok ne ragadjanak bele.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtƑport Ă©s a sĂłt, hogy az összetevƑk egyenletesen eloszoljanak.

    A sĂŒtƑpor frissessĂ©gĂ©t ellenƑrizd: tegyĂ©l egy kiskanĂĄlnyit egy pohĂĄr forrĂł vĂ­zbe. Ha pezseg, akkor jĂł.

    3

    Egy mĂĄsik tĂĄlban habosĂ­tsd fel a vajat Ă©s a cukrot, amĂ­g vilĂĄgos Ă©s krĂ©mes ĂĄllagĂș nem lesz.

    A vaj legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, de ne olvadjon meg teljesen.

    4

    Add hozzå a tojåsokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    Ha a tĂ©szta kicsapĂłdik, adj hozzĂĄ egy evƑkanĂĄl lisztet.

    5

    Felvåltva adagold a szåraz hozzåvalókat és a tejet a masszåhoz, folyamatosan keverve, hogy sima tésztåt kapj.

    Kezdd és fejezd be a szåraz hozzåvalókkal.

    6

    AprĂłra vĂĄgd a friss epret, Ă©s Ăłvatosan keverd a tĂ©sztĂĄba, ĂŒgyelve arra, hogy ne törjön össze teljesen.

    Az epret lisztbe forgathatod, hogy ne sĂŒllyedjen le a muffin aljĂĄra.

    7

    Töltsd meg a muffin formĂĄkat hĂĄromnegyedig a tĂ©sztĂĄval, majd sĂŒsd Ƒket 18-20 percig, vagy amĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek. HĂșstƱvel ellenƑrizd az ĂĄtsĂŒltsĂ©get.

    Ha a muffinok teteje tĂșl hamar barnul, takard le Ƒket alufĂłliĂĄval.

    8

    AmĂ­g a muffinok sĂŒlnek, kĂ©szĂ­tsd el az eperkrĂ©met: egy tĂĄlban verd fel a tejszĂ­nt kemĂ©ny habbĂĄ, majd keverd bele a porcukrot Ă©s a krĂ©msajtot, hogy selymes, lĂĄgy ĂĄllagot kapj.

    Az eperkrémbe adhatsz egy kevés eperlekvårt is az intenzívebb ízért.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihƱlni, majd dĂ­szĂ­tsd Ƒket az eperkrĂ©mmel Ă©s egy-egy szem friss eperrel a tetejĂ©n.

    A krémet habzsåkból nyomd a muffinokra a szebb díszítés érdekében.