Epres Cupcake tálalva

Epres Cupcake

Az epres cupcake egy frissítő édesség, amely tökéletes választás bármilyen alkalomra. A puha tészta és a friss eper kellemes fúziója igazi ínycsiklandó élményt nyújt. Az epres cupcake nagyszerű választás családi összejöveteleken, születésnapi partik alkalmával, vagy csak egy kis édességre vágyva.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
100 g Vaj
120 ml Tej
2 db Tojás
150 g Friss eper
1 tk. Sütőpor
1 csomag Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180 fokra (légkeveréses sütő esetén 160 fokra). Készíts elő 12 muffinformát.

    Ha nincs muffinformád, használhatsz szilikon muffin kapszlikat is, amiket egy tepsibe helyezel.

    2

    A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg krémes állagot nem kapsz.

    Fontos, hogy a vaj ne legyen forró, csak éppen olvasztott, különben a cukor nem fog benne megfelelően elkeveredni.

    3

    Add hozzá a tojásokat egyenként, és jól keverd el a masszát.

    Ha a tojások hidegek, előfordulhat, hogy a massza kicsapódik. Ebben az esetben adj hozzá egy kevés lisztet, és keverd tovább.

    4

    A lisztet és a sütőport keverd el egy tálban, majd apránként add hozzá a vajas keverékhez.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyen csomós, és könnyebben elkeveredjen a tésztában.

    5

    A tejet is add hozzá fokozatosan, miközben kevergeted, hogy sima tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    6

    A friss epret apró darabokra vágd, és óvatosan keverd a tésztába.

    A nagyobb eperdarabok lesüllyedhetnek a cupcake aljára, ezért érdemes apróra vágni őket.

    7

    Töltsd meg a muffinformákat a tésztával, majd süsd őket 20-25 percig, amíg a tűpróbát kiállják.

    A sütési idő a sütőtől függően változhat. Ha a tetejük túl hamar barnul, takard le őket alufóliával.

    8

    Miután megsültek, hagyd őket hűlni a formában 5 percig, majd helyezd át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

    Ha a cupcake-eket túl sokáig hagyod a formában hűlni, bepárásodhatnak és ragacsosak lehetnek.