Epres piskótatekercs szeletekre vágva, friss eperrel tálalva

Epres Piskótatekercs

Az Epres Piskótatekercs az egyik legkedveltebb magyar desszert, amely friss eperrel és könnyű piskótával készül. Ideális választás tavaszi és nyári alkalmakra, mivel frissessége és könnyedsége mindenkit lenyűgöz. Ez a recept nemcsak egyszerű, de garantáltan sikerrel koronázza meg bármelyik családi összejövetelt vagy ünnepi asztalt. Készítsd el, és élvezd ezt a klasszikus édességet!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
120 g Liszt
120 g Cukor
4 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet Csipet só
200 g Eperlekvár
150 g Friss eper
20 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapírt érdemes a tepsi méretére vágni, hogy könnyebben beleilleszkedjen.

    2

    Válaszd szét a tojásokat. Verd habosra a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.

    A tojások legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben felverhetők.

    3

    A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval.

    A tál és a habverő legyen teljesen tiszta és zsírmentes, különben a tojásfehérje nem verődik fel megfelelően.

    4

    Óvatosan forgasd össze a tojásfehérjehabot a sárgájás keverékkel.

    A habot óvatosan, alulról felfelé mozdulatokkal forgasd össze, hogy ne törjön össze.

    5

    Szitáld bele a lisztet, és finoman keverd össze, hogy ne törjön össze a hab.

    A lisztet szitálva add hozzá, hogy ne legyen csomós, és ne keverd túl a tésztát.

    6

    Öntsd a masszát az előkészített tepsibe, és egyengesd el egyenletesen. Süsd 10-12 percig, amíg aranybarnára sül.

    A piskótát ne süsd túl, mert akkor könnyen törik majd feltekeréskor.

    7

    Borítsd ki a kész piskótát egy tiszta konyharuhára, és óvatosan húzd le róla a sütőpapírt. Tekerd fel a konyharuhával együtt, és hagyd kihűlni.

    A piskótát még melegen tekerd fel a konyharuhával, így könnyebben megőrzi a formáját.

    8

    Amikor a piskóta kihűlt, kend meg az eperlekvárral, és helyezz rá friss eperdarabokat.

    Használhatsz más lekvárt is, vagy akár tejszínhabbal is megtöltheted.

    9

    Tekerd fel a piskótát, és szórd meg porcukorral a tetejét. Szeletelve tálald.

    A feltekert piskótát hűtőben pihentetheted egy kicsit, hogy könnyebben szeletelhető legyen.