Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A sütőt előmelegítheted kicsit magasabb hőfokon (pl. 200°C), majd amikor beteszed a muffinokat, vedd vissza a hőfokot a receptben megadott értékre. Ez segíthet a muffinoknak gyorsabban megemelkedni.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A lisztet, sütőport és sót érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A cukrot és a vajat legalább 3-5 percig habosítsd, amíg világos és krémes nem lesz.
Fokozatosan adagold a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, miközben lassan hozzáöntöd a tejet. Keverd simára.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, kezdve és befejezve a száraz hozzávalókkal. Ez segít megelőzni a tészta kicsapódását.
Óvatosan forgasd bele az apróra vágott friss epret, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Az epret lisztbe forgathatod, mielőtt a tésztába kevered, így kevésbé süllyed le a muffinok aljára.
Töltsd meg a muffin kapszlikat háromnegyedig a tésztával, majd süsd 18-20 percig, amíg aranybarnára nem sül.
A muffin formákat ne töltsd túl, mert sütés közben kifolyhatnak. A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj rájuk.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt a krémet rátennéd.
A cupcake-eket rácsra téve hagyd kihűlni, hogy alul se izzadjanak be.
A tejszínes eperkrémhez verd fel a habtejszínt kemény habbá, majd keverd hozzá az eperpürét és a porcukrot.
A habtejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat. Az eperpürét óvatosan forgasd a tejszínhabba, hogy ne törjön össze.
Töltsd habzsákba az epres tejszínhabot, majd díszítsd a cupcake-ek tetejét.
Ha nincs habzsákod, használhatsz egy erős zacskót is, aminek levágod a sarkát.
Tálalás előtt helyezz egy félbevágott friss epret a cupcake-ek tetejére.
Az epret közvetlenül tálalás előtt tedd a krémre, hogy ne áztassa el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.