Epres-tejszínes palacsinta tálalva

Epres-tejszínes palacsinta

Az epres-tejszínes palacsinta egy klasszikus, friss és krémes desszert, amely tökéletes választás reggelire vagy egy könnyed édességként. Az eper és a tejszínhab kombinációja egyedülállóan harmonikus, és a világ számos pontján kedvelt palacsinta töltelékként. Ez a recept nemcsak ízletes, hanem látványos is, hiszen a friss eperszeletek és a hab könnyedsége ellenállhatatlanná teszik. Ha egy igazán különleges palacsintát szeretnél készíteni, próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a friss gyümölcs és a habos krém tökéletes összhangját!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
180 g Liszt
300 ml Tej
2 db Tojás
20 g Kristálycukor
10 g Vaníliás cukor
1 csipet
2 ek. Olaj
200 g Friss eper
150 ml Tejszínhab
10 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót.

    A lisztet szitáld át, hogy a palacsinták könnyebbek legyenek.

    2

    Üsd bele a tojásokat, majd folyamatos keverés mellett apránként add hozzá a tejet, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A tejet fokozatosan adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Használj habverőt a sima tészta eléréséhez.

    3

    Adj hozzá egy evőkanál olajat, és alaposan keverd el. Hagyd pihenni a tésztát 15 percig.

    A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a palacsinták könnyebben sülnek és nem lesznek rágósak.

    4

    Egy palacsintasütőt vékonyan kenj meg olajjal, és közepes lángon forrósítsd fel.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, hogy a palacsinta ne ragadjon le, de ne legyen túl forró, mert akkor megég.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, majd egyenletesen oszlasd el. Süsd 1-2 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha a tetején buborékok jelennek meg és az alja aranybarna.

    6

    Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes palacsinta el nem készül. Tartsd melegen a kész palacsintákat.

    A kész palacsintákat egymásra rakhatod egy tányéron, és lefedheted alufóliával, hogy melegen tartsd őket.

    7

    A friss epreket mosd meg, vágd szeletekre, és keverd össze egy kevés porcukorral.

    A porcukor kiemeli az eper édességét és levet enged.

    8

    Tálaláskor töltsd meg a palacsintákat a friss eperrel és a tejszínhabbal, majd hajtsd össze vagy tekerd fel őket.

    A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt verd fel, hogy ne essen össze.

    9

    Díszítsd a palacsintákat extra eperdarabokkal és porcukorral. Ízlés szerint csorgathatsz rá egy kevés mézet vagy eperszószt is.

    A díszítés csak a képzeleted szab határt. Használhatsz mentalevelet is a frissességért.