Mosd meg az erdei gyümölcsöket, majd egy lábosban keverd össze a cukorral és a citromlével. Közepes lángon főzd 5-7 percig, amíg a gyümölcsök levet engednek és megpuhulnak.
A citromlé itt is segít megőrizni a gyümölcsök színét és ízét.
Turmixold simára a főtt gyümölcsöket, majd szűrd át egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a magokat és a héjdarabokat.
A szűrés elengedhetetlen a sima, krémes állag eléréséhez.
Egy másik tálban keverd össze a tejszínt, a tejet és a vanília kivonatot, majd add hozzá az átszűrt gyümölcspürét, és alaposan dolgozd össze.
A vanília kivonat kiemeli a gyümölcsök ízét.
Hagyd a keveréket teljesen kihűlni szobahőmérsékleten.
Fontos, hogy teljesen kihűljön, mielőtt a fagylaltgépbe kerül.
Öntsd a keveréket fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint dolgozd fel. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy zárható edénybe, és óránként keverd át a fagyasztás során.
A fagylaltgép használata egyszerűbb és gyorsabb, de a kézi módszerrel is jó eredményt érhetsz el.
Legalább 4 órán keresztül hagyd a fagyasztóban, hogy megfelelő állagú legyen. Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni.
A szobahőmérsékleten való állás segít, hogy könnyebben lehessen formázni a fagylaltot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.